Hot mot politiker och politiker som hatar…

Jag har kommenterat näthat på bloggen tidigare, men jag vill inte lämna ämnet riktigt ännu. I dagens VK kan kan man läsa att det är ett stort mörkertal för politikerhot. Umeåpolisen får inte in många anmälningar om hot och kränkningar mot politiker, men det betyder inte alls att det är en korrekt bild av verkligheten. Det kan vara så att det finns en viss ”trygghetskänsla” med att skriva elaka kränkande kommentarer på nätet med påhittade namn eller falska mailadresser, jag blir ändå inte upptäckt. Den politiker som står för något man avskyr kommer aldrig att få reda på vem som skrev det. Detta har vi också sett med Instagram fallet i Göteborg, där ungdomar anonymt lagt upp kränkande bilder och texter.

I Expressen både igår och idag avslöjar man och publicerar både namn och bild på politiker som näthatar på sajten Avpixlat. Det går att hitta igen de som hatar och kränker vilket artiklarna och nyhetsinslagen tydligt visat. Det är skrämmande texter av förtroendevalda personer i Sverigedemokraterna som nu kryper fram. Människosynen är föraktfull och intolerant och skrämmande! Motreaktion från en näthatande sverigedemokrat blir bara att det Expressen håller på med är helt avskyvärt och att de försöker hindra folk från att rösta på Sverigedemokraterna! Jag tycker att det är viktigt att man vet vad ett politiskt parti håller på med och vilka värderingar det har. Vi närmar oss supervalåret 2014, vilken människosyn och vilka värderingar är viktiga för dig?

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.