Med önskan om en fridefull jul!

Julfriden har nu tagit över i vårt hem efter både risgrynsgröt med mandel och julbön i Holmsunds kyrka är det bara gemenskap och god mat som gäller. Tyvärr är det inte så i alla hem och jag blir så ledsen när jag läser om hur polis tillkallats på julafton till vårdnadstvistande familjer. Även om jag själv älskar julen så vet jag att denna tid tillhör ännu mer barnen.

Jag hade tänkt låta bloggen och politiken vila under ett par dagar, men jag ser att mitt tidigare blogginlägg om personalutskottets sammanträde har provocerat och rört upp känslor hos Kommunals företrädare. Det hade varit betydligt mer intressant om jag hade fått respons från politiker som är ansvariga arbetsgivare i kommunen istället. En kommentar jag har fått var att jag måste blogga annorlunda om jag ska nå ut till de socialdemokratiska rösterna, men för att vara tydlig så bloggar jag inte för att socialdemokraterna ska tycka om mig. Mitt fokus med bloggen är och har alltid varit att skriva om det som händer och hänt i Umeås politik och vad som är viktigt för mig.

Lennart Holmlund har alltid varit tydlig med att politiska beslut ska vara finansierade eller ekonomiskt underbyggda annars är de inte möjliga. Detta följer inte Personalutskottet, ett utskott som inte har egen budget och det vände vi oss emot från Kristdemokraterna och Moderaterna. Frågan återkommer antagligen igen i januari och det blir spännande att se hur många personer det berör och vilka konsekvenser det kan ge. Det var dock för övrigt Vänsterpartiet som yrkade på en ändring i beslutet i utskottet och inte socialdemokraterna. Rätt ska vara rätt, om man läser andras inlägg så kan man tro att det var socialdemokraterna som skulle ha hela äran..

Nu loggar jag ur ett par dagar, det har jag lovat barnen. Jag har också lovat att vi inte ska fördjupa oss i politiska diskussioner under julen heller, lätt lovat och förhoppningsvis lätt hållet… Jag önskar er alla en skön och trygg jul!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.