Måste uttala mig om hundskiten…

Som politiker förväntas man kunna mycket och vara insatt i det mesta och är man inte det så ska man i alla fall ha åsikter i saken har jag märkt. Jag har följt debatten om hundlatrinernas vara eller icke-vara och jag kan erkänna att den har förvånat mig över vilka proportioner den har fått. Det kan vara att jag inte är hundägare och har inte insett vidderna av problemet, men det är självklart att vi ska lyssna på dem det berör.

Min mamma har på senare år blivit hundägare och och när hon var på besök här i Holmsund och jag var ute och rastade hunden så var det bara att ta med en påse för att plocka upp efter den. Inga konstigheter, speciellt om man har varit med om att ha trampat i hundskit så vill man definitivt låta andra slippa den erfarenheten. Påsen slängdes i vår egen tunna. Lätt som en plätt. Nu finns det omständigheter som gör att man kanske inte är i närheten av sin egen soptunna om man t ex är på resande fot. Att ha en påse med hundskit i handväskan är inte lockande och det känns förstås inte heller rätt att smygkasta bort påsen i någon annans tunna. Men hur rätt är det att kasta påsen på marken i en hög där latrinen tidigare stod?

Personligen tycker jag spontant att reklamfinansierade latriner låter som en god idé. Det är tydligt att hundägarna i vår kommun är en stor grupp och borde vara intressant att rikta sig mot. Vi kommer att diskutera förslagen i partiet när alla helgerna är över, för debatten om hundlatrinerna är inte över.

Etiketter: , , , ,

9 kommentarer

 1. Urban Bengtson

  Nog är det märkligt. Hundbajs bli ni gruppledare engagerade av och kan göra ”pudlar”, för 800 000 kr/år. Men för 100 mkr i överytor, samt 3-4 mkr/år mer i drift (3000 kvm mer inget parti verkar veta hur det gått till) i Nannabadbygge, där tigs det.

  Släpp reklamlatriner, gör P-garage av Nannagrop och bjud ut kv Nanna på anbud, med byggrätt, och 100 mkr fås snabbt, ger latriner i evigheter. Se sedan min blogg idag, Sim/Gympa-Hus med Sporthotell.

  Kanske kan nedan blogg, ganska roligt även om det är trist att det så här drivs med ens egen stad. Men skrattet är i bland bästa väckarklockan när makten felar.

  http://blogg.vk.se/min/2014/01/03/vag-hundskiten/

 2. Oberoende politisk bedömare

  Att ha avlönade politiker som inte förstår magnituden av att plocka bort latrinerna är så skrämmande att jag tycker att latrinerna borde bekostas solidariskt av partiernas ordinarie partistöd.

  Noterbart är att det är ungefär samma kostnad för hundlatrinerna som det är för att anställa Anders Ågrens fru inom kommunen.

  Visst tycker även KD att kommunen är mer betjänta av hundlatriner än en löst tillsatt tredje omvärldsbevakare utan arbetsuppgifter?

 3. Lars Cornell

  Dirigera om från bidragen till vindkraft.

  Ta subventionerna till vindkraft och dirigera om dem till skola, vård och hundbajor i stället. Dit går det flera miljarder (obs miljarder – inte miljoner) årligen som belastar hushållens kostnader.

  Samtidigt slipper många den plåga som vindkraft förorsakar och den sorg som förstörda landskap ger.

  Lyssna på din partikollega i Uppsala, Ebba Busch-Thoor.
  .

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Jag träffar Ebba nästa gång i februari, jag lyfter frågan till henne så får jag höra hur hon tänker. Maila mig gärna information.

 4. Marja Granqvist

  Hundlatrinerna är ju inte till enbart för hundägarna, utan även för oss icke hundägare som inte vill kryssa mellan hundskiten på våra promenader. De gynnar alltså alla och bidrar till en trevlig och renare miljö. Alla har inte tillgång till en egen soptunna och det är inte meningen, inte heller lämpligt att lägga hundskiten i allmänna papperskorgar. De är inte övertäckta och drar både skadedjur och barn till sig.

 5. Ulf Parde

  Återinför hundskatten så är problemet löst.

  Läser för övrigt idag att kd vill utvidga skatteavdraget för gåvor. Rena vansinnet – avskaffa detta i stället!

  Däremot var det fel att höja alkoholskatten. I Tyskland är ölskatten 80 öre och den höjs aldrig. Jag är less på kd:s skattepolitik.

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Du vill sänka skatten på alkohol och ta bort skatteavdrag för gåvor, du säger inte varför eller vilken skattepolitik du vill ha, men åsikter har du.

   Faktum är att sedan skatteavdragen för gåvor infördes har viljan att skänka pengar till välgörenhet ökat avsevärt vilket kommit många människor och organisationer till del. Stadsmissionen i Stockholm berättar att gåvorna till dem har ökat med mer än 70 %. Fantastiskt, men det vill du nu ta bort. På Kristdemokraternas hemsida kan du läsa mer om det och där finns även en länk. Skatteavdrag för gåvor är inget unikt utan Sverige har anslutit sig till övriga Europa där möjligheten funnits sedan länge.

   http://www.kristdemokraterna.se/Media/Nyhetsarkiv/Skatteavdraget—ett-lyft-for-Stockholms-Stadsmission/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.