Konstruktiva samtal och goda exempel

Igår var jag på Kristdemokraternas kommun och landstingsledningsdag i Stockholm vilket är ett utmärkt tillfälle att träffa partikamrater och kollegor från hela landet. Vi kan lyfta frågor som är aktuella i de egna kommunerna, men också höra mer om de pågående förhandlingarna i kommunerna. I en del kommuner har nya konstellationer bildats som i ex Norrköping (vilket för övrigt Lennart Holmlund har hyllat samarbetet mellan Socialdemokraterna och Kristdemokraterna), men det är tydligt att förutsättningarna i kommunerna ser helt olika ut.

De senaste dagarna har media belyst den problematiska situation som är för de tiggare som finns i Umeå inför vintern samtidigt som vi får läsa och se om de goda initiativ som genomförs.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/oppnar-dorrarna-for-hemlosa

Igår kväll ringde en okänd man och ställde frågor till mig om tiggarnas situation och vad har kommunen gjort. Det var ett mycket intressant samtal när det visade sig att han jobbar som socialantropolog vid Stockholms universitet och hade hamnat i en diskussion på Facebook om tiggare i södra Sverige. Han var intresserad av kommunens samarbete med civilsamhället och ville föra informationen vidare till andra kommuner. Goda exempel ska föras vidare, men jag vet att vi har fortfarande mycket kvar att göra på kommunledningsnivå. Kommunen duckar inte för ansvar, det kan bara ta lite längre tid emellanåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.