Nomineringar

Detta pressmeddelande skickades ut igår efter det att lokalavdelningen sammanträtt på måndagskvällen. Jag är så glad över att vi i Kristdemokraterna har flera personer som kan ta ett steg framåt och efterträda Göran Hägglund. Vi talar inte om en lämplig arvtagare utan nu har valberedningen ett gigantiskt arbete att sätta igång med. Självklart nominerade vi även Anders Sellström till partistyrelsen som vi tycker har en självklar plats och som är en stark röst för Västerbotten. I slutet av april vet vi hur det blir. Jag känner mig trygg.

Kristdemokraterna i Umeå nominerar Ebba Busch Thor och Acko Ankarberg

Kristdemokraterna i Umeå har lämnat in nomineringar till partiets valberedning inför det extra utlysta rikstinget i april där ny partiordförande och partistyrelse ska väljas. Ebba Busch Thor, kommunalråd i Uppsala och Acko Ankarberg, partisekreterare är två namn som lokalavdelningen lämnar till valberedningen.
– Umeå lokalavdelning vill se en stark och kunnig kvinna med lyskraft , väl förankrad i den kristdemokratiska ideologin som vår blivande partiledare. Valberedningen får genom vår nominering två goda kandidater att arbeta vidare med. Namnen som lämnas är utan rangordning
Detta säger Birgitta Nordvall ordförande i Umeå lokalavdelning.
Förutom arbetet med nomineringar till posten som partiordförande har valberedningen även till uppgift att nominera till hela partistyrelsen. Umeå lokalavdelning lyfter fram Anders Sellström, tidigare riksdagsledamot för Kd och ledamot av partistyrelsen.
– Anders Sellström har ett stort förtroende både lokalt och nationellt genom sitt mångåriga engageman för partiet. Hans tidigare uppdrag som ledamot i Riksdagen och finansutskottet gör att han är väl lämpad att sitta i partistyrelsen, säger Birgitta Nordvall.
Till partiets presidium nominerar Umeå lokalavdelning Ebba Busch Thor, Acko Ankarberg och David Lega, kommunalråd i Göteborg.
Umeå lokalavdelningsstyrelse var helt enig i sitt beslut

Etiketter: , ,

2 kommentarer

 1. steven

  Hej, ska bli mycket intressant följa utvecklingen inom KD, med ny ordförande på plats.
  Att följa i Hägglunds fotspår vore ett stort misstag, vilket borgar för Bosch Thor.Potentialen är stor med henne och en politik som tar ställning och ansvar. Ursäkta men vem fan vet var ni står förutom behovet av bättre äldreomsorg, så kritiskt ser det ut. Med en socialkonservativ politik som vågar ta ställning inom:
  Tak på flyktinginvandring/reducering
  Bättre integrationspolitik ,med fokus på jobb invandrare har otroligt mkt att bidrag med ge dom chansen
  Anslutning till Nato/Ökade försvarsutgifter
  Avveckla landstingen och region Västerbotten(inga utredningar ska hänvisas till först, utredningar ger inga röster)
  Sänk pensionärsskatten(är finansierad se ovan)
  Strama upp privatisering av skolan, inga ”övervinster ska förekomma”
  Den finansiella sektorn/banker kan inte hantera risker vet vi, ökat statligt inflytande/lagstiftning som förbjuder excesser i form av bonusar/löner och extrema aktieutdelningar.
  Kapitalismen är inget givet system som varar för evigt, då gäller det att ta ansvar för förnyelse
  och stabilitet för samhällets utveckling.

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Bra med tydlighet. Vi tror allt för ofta att folk vet vad vi står för, men om vi är tydliga internt är det än viktigare att vara tydlig externt. Den 25 april vet vi vem det blir.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.