Almedalen och sossarnas dag

Almedalen är igång och jag är inte på plats. Inte i år heller. Anledningen är inte som jag har förstått av andra som inte deltar att de inte har någon som betalar för det, utan så enkelt att tiden inte räcker till och att jag känner att jag behöver få arbeta här hemma istället. Men det är klart att jag är glad för TV sändningarna på SVT Forum och Twitter. Förra året var jag sjuk och nerbäddad framför TVn, men i år ser det bättre ut.

Socialdemokraternas dag i Almedalen och redan har jag hunnit reta upp mig. I ”Rakt på” med Margit Silberstein konfronterades Ylva Johansson (s). Frågorna var bra, men Silberstein verkade trött och bad om ursäkt för att hon blev förvirrad av rösten i hennes öra när hon kom av sig.  Almedalen har ju inte riktigt kommit igång 100% ännu och det är måndag. Det var inte det jag irriterade mig på utan det var Ylva Johanssons raljerande svar om svikna vallöften som t ex försämringen av ROT och höjd bensinskatt. ”Ja, ja folk kommer ha råd att renovera sina kök och bygga veranda”, men inte ett ord om företagande eller att det var ett brutet löfte. Sedan fick Silberstein också fram att det är ganska osmakligt att skylla den höjda bensinskatten på Miljöpartiet när det ändå är Socialdemokraterna som är i regering. Är det verkligen någon som tror att Miljöpartiet skulle hota med att hoppa av regeringsmakten och samarbetet om Socialdemokraterna sagt nej? Inte en chans.

Sedan var det också detta med att det är synd om Socialdemokraterna som fått styra med Alliansens budget. Ett förtydligande. Det är nu när Socialdemokraterna kan driva politik med sin egen budget som opinionssiffrorna faller. Inte bara faller. De rasar. Tyvärr för sent.

Etiketter: ,

6 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Hej

  Ser att du skriver om S och bensinskatten. Nej, tror inte MP hade gått ur regeringen om S hade satt stopp.

  Och KD fick igenom sänkt pensionärsskatt istället för restaurangmomsen, eller satt inte KD (ultrahögern) i regeringen??

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Ja vi fick igenom sänkt skatt för pensionärer, men inget av de övriga regeringspartierna gick omkring och skyllde på oss för något som de inte ville ha. Där har du en stor skillnad jämfört med dagens regering S+Mp. Men det var ett konstaterande, hur s och Mp samarbetar det är nog inte många som förstår sig på.

 2. Lars Gidlöf

  Hej igen

  Jag ser att du skriver att det är nu när de styr med egna budgeten de faller, hmmm, när började den budgeten gälla???

  En ärlig fråga. Vad är din utbilding och din erfarenhet i livet som gör att du kan veta det bästa för folket i alla frågor? Vore intressant att veta då politiker oavsett partifärg och så verkar kunna allt, sen när man frågar dem, så kan de allt, utom att svara

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Att jag skulle tro att jag vet det bästa för folket i alla frågor, det vore lite väl förmätet av mig och det har jag aldrig heller sagt. Jag är politiker för Kristdemokraterna sedan 1999 när jag fick mitt första förtroendeuppdrag. Jag har en fil kand examen i statsvetenskap (en D uppsats från en fil mag) är tonårsförälder, tjänstledig statstjänsteman och jag älskar att arbeta med politik. Att arbeta med frågor som kan göra det bättre för människor är det som driver mig och jag vill ha självbestämmande. Nej sossarna styr inte ännu med egen budget, men den 16 juni röstade riksdagen igenom regeringens vårändringsbudget och så här står det på socialdemokraternas hemsida: ”I dag röstade riksdagen igenom regeringens budget. Vad innebär det rent konkret?

   Det innebär att regeringen efter ett mycket turbulent riksdagsår äntligen kan ta över styråran för Sverige och börja genomföra de förändringar som väljarna gav oss förtroendet att driva igenom.”
   Nu blir det tydligt vad S politik innebär och därmed faller förtroendet. Det är min åsikt.

   • Lars Gidlöf

    Hej

    Ja, då har du alltså ingen riktig kunskap rån verkliga livet, statsvetenskap är så långt ifrån en vetenskap man kan komma, det är jämbördigt med teologi, dvs en tro hur man ser på saker och ting.

    Sen detta med sänkt skatt för pensionärer, ni fick inte alls igenom det när ni önskade det, restaurangmomsen gick före. Vad tog ert kurrage då vägen i regeringen?

    Hur fick det mer Er utlovade bensinskattesänkning? Ni satt ju i regeringen,eller hur?

    Statstjänsteman, ja, ett vitt begrepp, kan vara allt från postiljon till statsminister.

    Sen, hur kan KD överhuvudtaget kalla sig ”Verklighetens folk”, för om det stämmer så existerar drygt 95% av de röstberättigade inte i verkligheten, eller hur?

    • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

     Det är roligt att du läser och kommenterar, det måste betyda att det jag skriver berör dig. Eller provocerar? Riktig kunskap från riktiga livet skriver du, jag vet inte vad du vill veta och ärligt talat tror jag att du redan har din uppfattning klar om mig oavsett vad jag skriver. Statsvetare, lärare, svetsare eller målare – är det yrkeskunskapen som gör att man blir en bra politiker eller är det något annat? Vad vill du att jag ska ha erfarenhet av?

     Kristdemokraterna och Alliansen sänkte skatten för pensionärerna vid fem tillfällen med totalt 16 miljarder, där har du fakta vare sig du tror det eller inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.