Raseriutbrott

Länspolitiker rasar mot höjd bensinskatt, läser jag på VKs hemsida. Rasar. Raseriutbrott, där rim och reson försvinner eller? Missförstå mig inte, jag inser att ytterligare sviket vallöfte från regeringen är något att uppröras över, men var är ilskan från de som röstade på Socialdemokraterna? Varför är inte deras väljare mer upprörda över ständiga lögner? Här är det något som saknas.

Samarbetet mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet hattar på än hit än dit och de goda resultaten uteblir. (Ja jag vet att den stackars regeringen har varit tvungna att styra med alliansbudget innan ni slänger er på för att skriva allians föraktande kommentarer.) Jag har inte ”rasat” över beskedet utan känner en sorg i hjärtat att människor accepterar lögner och svikna löften. Ibland kan inte löften hållas, men att bryta dem lättvindigt är inget som en regering ska göra.

Jag kommer säkert att klara mig för jag är inte beroende av bilen varje dag. Bussar går var 10.e minut från Holmsund på morgnarna och andra dagar samåker jag. Tänkte på mina föräldrar som bodde långt från både kommunikationer och affärer och som båda jobbade helt olika tider och i olika samhällen så samåkning var aldrig ett alternativ. Där var bensinpriset något som påverkade hushållskassan. Varje månad oavsett årstid. Idag ser det inte likadant ut för min familj, men för många av de som ännu bor kvar i den byn är bilen ett absolut måste. Inte bara en utan två bilar i familjen.

Jag rasar inte, anledningen är enkel jag hade aldrig förtroende för Magdalena Andersson och socialdemokraterna för ett år sedan och jag har det sannerligen inte idag.

Övrigt i korthet:
Västra länken – Äntligen besked, men besked är ingenting värt om det inte går över till handling. Jag är inte övertygad om att placeringen är den ultimata, men övertygad om länken måste bli färdig. Allt blir bra till slut..annars är det inte slut än?!
Fd politiker i karantän – Självklart ska Göran Hägglund och övriga tidigare allianspolitiker få ta arbete inom näringslivet efter att den politiska karriären är slut. De som ”rasar” ser många gånger inte sjäva den starka kopplingen som finns mellan LO och Socialdemokraterna. Måste man verkligen varit ombudsman i facket innan man kan bli socialdemokratiskt kommunalråd/landstingsråd?

VASAPLAN – Fantastiskt bra tidning som många gånger säljs av Roger Falk som i dagarna uppmärksammats uppmärksammats med en VK tårta. Han är flitig på att sälja och står alltid utanför kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige när vi sammanträder. Enligt ryktet är ledamöterna i landstinget bättre på att köpa tidningen än ledamöterna i Umeå kommun. Så kan vi väl inte ha det? Nästa måndag är det dags igen för kommunfullmäktige och eftersom nästa landstingsfullmäktige är inställt bör vi ha ett försprång..

 

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Ove

    Jag kan inte med borgerligheten dubbelmoral, ni har ju gått med på det här i och med dö. Det är ju bara att gå ihop med SD och rösta ner drivmedelsskatten. Men det är ni för flata för. Så sluta beklaga er, ni stöder ju S och Mp så som ni agerat.

    • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

      Jag var INTE den som jublade över DÖ när den kom, men att den skulle ge regeringen frisedel till att genomföra vad som helst eller bryta alla löften det trodde jag inte. Socialdemokrater i synnerhet borde vara besvikna på sitt eget parti, eller det kanske är Ok med lögner?!

      • Bergis

        Bra Veronica! Och nu väntar vi sverigedemokrater på hur din faktiska politik ska börja rimma med hur verkligheten ser ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.