Holmsund växer

Roliga nyheter på dagens förstasida, 3000 nya bostäder i Holmsund när Skärgårdsstaden byggs. Dvs om planen går som den ska. Holmsund betraktas för många som en sovstad till Umeå, dvs du sover i Holmsund om nätterna och arbetar i Umeå om dagarna. Med ökad blandad bebyggelse ökar möjligheterna till att fler företag etableras i Holmsund och med det kan även trafiken från Umeå till Holmsund öka. Jag har aldrig förstått varför avståndet från Umeå till Holmsund skulle anses längre än tvärtom..

Det är med enskilda entreprenörer med framtidsvisioner som kommunen tillåts växa och det är dem vi må måna om. Alltför ofta hör jag orden: kommunen gör ingenting, kommunen måste bygga mer och här glömmer man helt vilka det är kommunen består av.

Läs artikeln http://www.vk.se/plus/1981539/skargardsstaden-3-000-nya-bostader-i-holmsund

 

Etiketter: , ,

3 kommentarer

 1. Ewa Jonsson

  Vilka glada nyheter!

  Som Kristdemokrat från Gränna/Jönköping men sommarboende i Holmsund blir jag sprudlande glad när jag läser detta. Min man kommer ursprungligen från Holmsund och vi känner oerhört mycket för bygden. Detta blir ett otroligt lyft och tänk att så många fler kommer att upptäcka den pärla som Holmsund vid havet är!

  Ewa Jonsson/Gränna

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Ja visst är det så! Sen får vi förstås se vad som händer, överklagningar oavsett vad är mer regel än undantag häruppe.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.