Säg aldrig aldrig

Det finns nog ingen tid på året som är så fylld av traditioner som just jul. Antingen gläds vi åt minnen från förr och vill fira julen som de man upplevde som barn eller så gör man bara på ett visst sätt för att det är så det alltid har varit utan att ifrågasätta.

Jag fick tid att reflektera över det häromdagen efter att jag bakat kakor, samma recept sedan 2002, och slogs av tanken varför gör jag det. Den här julen blir vi inte många och några fika kalas är inte att vänta. Jag tycker ju inte ens om de kakorna längre.

Tid till reflektion är bra och något som jag hoppas att fler får tiden till. Är du nöjd eller är det något som kan bli bättre? Dessa tankar har jag också i politiken. Arbete i politisk opposition innebär att ifrågasätta politiska beslut och att samtidigt hitta andra lösningar till de problem som finns. Socialdemokraterna i regionen (tidigare landstinget) har styrt ungefär lika länge som jag har levt och i kommunen har samma parti klamrat sig fast i mer än halva mitt liv. Det finns ingen som kan anklaga varken kommun eller region för att vara nytänkande utan här är det nog mer av hävd och gammal vana.

Det värsta jag vet är när jag fått svaret, så kan vi inte göra för så har vi aldrig gjort förut. Det låter helt vansinnigt, men det svaret fick jag faktiskt vid ett tillfälle av en tjänsteperson i kommunen. Det utmanade mig och självklart gick det att göra annorlunda. Säg aldrig aldrig.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.