Nytt år- nya förutsättningar

Nytt år, nya förutsättningar och förresten, hur länge ska man önska någon god fortsättning istället för gott nytt år? För egen del blev julen mycket lugn och slutet på 2021 likaså. Med gott om tid till vila, promenader och filmer känner jag mig rätt nöjd. Jag är redo för ett nytt arbetsår och efter hela tre månaders frånvaro på bloggen gör jag åter en comeback. Det har på sistone hänt så mycket både i kommunpolitiken såväl som på regionen och nationellt. Istället för att endast dela med mig till närstående eller närvarande arbetskamrater vill jag skriva av mig. Vem vet kanske finns det de som vill debattera genom att kommentera eller kanske skriva ett mail. Bloggen blir ett utmärkt verktyg för dagsaktuella frågor, men också ett arkiv att gå tillbaka till när jag vill se vad som var aktuellt under förra eller förr förra mandatperioden.

Förutom att det är ett nytt år så är det främst äntligen valår och även om jag har förmånen att arbeta med politik på heltid så är det under valet som allt prövas. Vilka lösningar finns till de problem som du ser och vilka partier prioriterar de frågor som är viktiga för just dig? Det handlar inte bara om vad politiker vill göra om de vinner valet utan det blir kanske än viktigare att granska de partier som styr för att se hur de förvaltat makten och om vallöften genomförts eller inte. Att vara förtroendevald är ett av de absolut finaste uppdragen du kan ha och jag har alltid försökt vara ödmjuk till det eftersom det inte finns anställningstrygghet eller liknande. När partiet inte längre har förtroende för mig i mina uppdrag kommer jag att lämna politiken, något annat vore för mig absolut främmande.

Valrörelsen detta år kommer att bli annorlunda och spännande eftersom jag i höstas tackade ja till att nomineras till riksdagen. Jag är glad och stolt över förtroendet och det känns fantastiskt att det var en enig distriktsstämma som följde valberedningens förslag. Detta betyder att jag är Västerbottens första namn efter Ebba Busch som toppar riksdagslistan. Det betyder också betydligt fler resor runt i länet och förhoppningsvis många verksamhetsbesök därefter om inte smittspridningen blir för stor.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.