Inget högtryck av förväntningar på S och Mp budget

Sitter på ett tåg på väg hemåt efter att ha varit två dagar i Gävle på Avfall Sveriges årsmöte. Det var en spännande kontrast till de frågor som debatterades på kommunfullmäktige i måndags. Miljö, avfall, sopor och återvinning berör alla även om jag vet att det inte alltid engagerar. Det är fantastiskt att se alla möjligheter som nu finns när det gäller att källsortera, vilket i sin tur påverkar hur många kilo sopor som går till förbränning och som påverkar din faktura. Jag tycker verkligen om när det personliga ansvaret kommer till sin rätt och du själv kan direktpåverka både miljö och ekonomi genom personliga aktiva val.

På tal om ekonomi. Väntade länge igår på någon slags direktrapportering om att nu är majoritetens budget klar. Minns ni förr i tiden när VK liverapporterade från Holmlunds och Spirics direktsända presskonferens och webb TVn hängde sig för att det var så många tittare?! Inte lika stort tryck detta år kanske och inte verkar det vara några sura miner mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet heller.

Blev förvånad över att det blivit en gemensam budget och undrar vad det betyder? Jag har inte läst budgeten i sin helhet ännu, men det är klart att det jag läst gjorde att det pirrade till lite extra. Två dagar efter maj månads fullmäktige börjar jag redan att se fram emot debatten på nästa som är den 20 juni.

Det gick inte att följa med fullmäktige på webben i måndags pga tekniska problem vilket var trist. Det kanske var hårt tryck på sidan? 😉 För övrigt fick jag inte heller ställa min enkla fråga om korrekta budgetunderlag från Fastighet pga tidsbrist. Frågan tas därför på samma fullmäktige som budget vilket gör att det blir lite märkligt och i fel ordning. Konstiga saker händer.

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.