IKEA och DDR

Uppdrag granskning granskar ofta bra men ofta också ganska selektivt. IKEA lär enligt Uppdrag Granskning ha köpt vissa möbler från DDR på 1980-talet från fabriker där politiska fångar arbetade. Inget konstigt med det egentligen. IKEA kunde knappast veta hur det förhöll sig i detta slutna kommunistiska land där proletariatet styrde och ställde helt enligt Karl Marx läror. Samtidigt som IKEA köpte möbler i DDR åkte svenska partiledare, regeringsföreträdare, industridelegationer, kulturpersonligheter, skolöverstyrelsen, lärare och ungdomsförbund som skottspolar till och från Östtyskland.

Här kan nämnas Olof Palme och Vänsterpartiets olika företrädare. De senare blev rikligt belönade med fester och bastubad med Stasis mikrofoner inmonterade överallt. Att kritisera IKEA för att de uppträdde politiskt korrekt är mycket magstarkt för att uttrycka det milt. Att Janne Josefsson klädde av Lars Werner och Lars Ohly nakna  i TV-program för några år sedan förändrar inte saken.

På samma sätt är larmandet om den svenska vapenhandeln med Saudiarabien inte mycket att hymla om när den svenske kungen fraterniserar sig med den saudiske kungen och delar ut beröm och medalj.

Ska man städa en trappa är det klokast att börja uppifrån.

Etiketter: , , , ,

12 kommentarer

 1. Mr Cool

  http://www.dn.se/nyheter/politik/osttysk-sprit-forgyllde-werners-fodelsedag?rm=print

  http://svt.se/2.13038/1.261887/vanstern_metod

  Här är två läsvärda länkar om vänsterhyckleriet. Glöm ej Ohlys valspurt på Kumlaanstalten såväl som hans tekniska förmåga att skicka SMS två år INNAN tekniken fanns tillgänglig eller hans idrottsliga prestation att spela med Nacka Skoglund redan som 11-åring. Påminner om Juholts mytomani om smuggling av tryckpressar till Polen.

  Nu skall de skapa 120000 nya jobb genom att konfiskera över 4 miljarder från bankerna. Undra vilka som får betala….jo kunderna till bankerna d.v.s. du och jag.

 2. Isak

  Mytomanen Mr Cool har i otaliga kommentarer berättat om
  alla pengar som han placerat i utländska skatteparadis
  för att snuva svenska staten på skatt. Helt plötsligt har
  han nu pengar i svenska banker vars övervinster skall
  tvingas hjälpa till att skapa sysselsättning och jobb
  bland ungdomar i Sverige. För länge sedan hade vi en tysk
  officer, von Munchhausen som berättade helt otroliga skr-
  önor och historier. Om det finns någon svensk motsvarighet
  så måste det vara Mr.Cool i någon insnöad del av Sverige.

 3. Mats

  Vet nu vem Cool är, rasistensom terrat bloggare på VK sen-98. Herr Blomqvist.

  Sen apropå banksters så har de en övervinst på 3 månader i skr 20 miljarder. Som är våra pengar dvs ocker!

  Cools skrönor om sig själv genom åren överträffar alla andra mytomaners. Även Ohlys lilla historia.
  Har aldig sett förut en sådan lögnare och en sådan hycklare i skrift som Cool!

 4. Mats

  Vill bara betona att Alejandro som skrev inlägget inte har att gör med vad jag nu skriver t dig. Han vet inget om det men jag har följt Cools hot sen 08(inte 98) ja redan 07 trakkade han på ordet fritt. Han är farlig.
  Och bor i din kommun!

 5. Håkan Rombe

  Hårda bud. Jag försöker hålla viss ordning på min blogg men samtidigt vill jag ha högt i tak. Balansgången kan ibland vara svår. Personangrepp som är otrevliga publicerar jag ej, samma sak med rasism. Sedan kan man ju fundera över om angrepp på en signatur är personangrepp. Jag mottar gärna synpunkter på när någon anses gå över gränsen.

 6. Mr Cool

  Estland drogs länge med dåligt rykte som rövarkapitalismens förlovade land. När två svenska fackföreningsledare hittades mördade vid en soptipp var det många som bestämde sig för att aldrig åka dit. Att fackföreningsledarna knappast hade sysslat med nattliga arbetsplatsbesök hos kollektivanställda var liksom inte så viktigt?. Vid tiden för denna händelse stod det ganska klart vad dessa herrar egentligen hade sysslat med d.v.s. krökat för mycket och haft samröre med prostituerade.

 7. Isak

  Som en gammal gramofonskiva som hakat upp sig så upprepar
  Mr Cool att två fackföreningsledare rånmördades i Estland
  för över 20-år sedan. Om han varit någorlunda uppdaterad
  så hade han vetat att över 3000 bara under dom senaste
  åren mördats i sin kamp för drägligare arbetsvillkor värl-
  den över. Men för Mr Cool så verkar det som en död fack-
  föreningsman är en bra fackföreningsman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.