Umeås Bästa bad/simmarvänner är inte kommunledningen i Umeå

Nu uppdagas det jag haft på känn länge, 50-metersbassängen gillas egentligen inte av Umeås kommunledning. Att göra 50:an till lekdel för utökning av de för små äventyrsbadytorna som nyss blivit känt (har aldrig tidigare under fem års planering sagts), gör att bland politikerna finns inga riktiga simmarvänner nu. Simträningsytor för 50:an på helger/lov ska ju simleken i stället få.

Simmotionärerna som gärna simmar på helger och andra ledigheter, får då inte sina 50-metersmöjligheter. Inte heller ges möjligheter att simma på tvären 25 m. Det ska nu bli 21 m bredd och 8 banor. För simklubbarna (och Umeå i stort) missas chanser till de stora mästerskapstävlingarna då. Tvärtemot försäkringar tidigare.

Men även badare har inga vänner i politiken i Umeå. Det än mer krympta äventyrsbadet, nu bara 700 kvm större än Aquaarena i Holmsund mot beräknade flerdubbla i badutredningen, bekräftar detta för de yngres del.

För vuxendelen av befolkningen som kanske vill ha spa, bastuland, nya och gamla BAD-möjligheter, som växer fram i det växande Paradiset i Ö-vik, finns heller inga politiska badvänner. Det finns inte plats, det  är ju för litet, bara 4 500 kvm, c:a, mot nästan dubbla i badutredningen för sex år sedan.

Det verkar nu mer går mot ett centrum-stadsdels-bad som man vill förverkliga, långt ifrån de stora orden i kulturhuvudstadansökan om BADPALATS. Ytförhållandet till befolkning i centrala Umeå stämmer faktiskt med ytorna för Holmsundsbefolkningen.

Men det blir då en mycket kostsam historia med tillgängligheten så begränsad pga litenheten och utbudet så begränsat därmed. Det är som om Näringslivspolitikerna inte rest runt i landet eller utlandet för att se vad dagens bad och simning har i sina anläggningar.

Här kan därför rekommederas bästa siminformationen, den på Svenska simförbundets hemsida www.simarena.se. Läs särskilt avsnittet om Glöm investeringen som handlar om att det är driften med utbud, innehåll och efterfrågan som bestämmer ekonomins möjligheter. I Nannabadplaner i Umeå är det mer ekonomiska omöjligheter som ges nu. Som inte är till för Umeås Bästa.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.