Umeå Bästa: TIMEOUT i parkplaner med trafik/bygg-problem 2014 ger paus för Nannabads än värre kaos och chans för nya idéér som simkanal.

Umeå Bästa: TIMEOUT i parkplaner med trafik/bygg-problem 2014 ger paus för Nannabads än värre kaos och chans för nya idéér som simkanal. 

NYHET IDAG! På sidan 38 idag i VK:s andra del, Weekend I form handlar det bl a om löpning i vatten som skonsamt för kroppen och om den simkanalidé jag arbetat med under en tid.

FÖRST I SVERIGE, I UMEÅ, OM UMEÅPOLITIKEN TAR TIMEOUT I NANNABAD

Den kan bli verklighet först i Sverige, i Umeå om Umeåpolitiken tar en timeout i Nannabadplanerna och studera denna, vågar jag påstå, världsunika sim- och löpidé, även för undervisning, elitsim och lekande på uppblåsbara flottar i strömmande vatten.

DENNA SIMKANALIDÉ I FRISTÅENDE BYGGNAD KAN BLI SÅ HÄR

OCH PLACERAS I FLERA OLIKA LÄGEN I UMEÅ, NOLIA IHOP MED FRIIDROTTSHALLEN, PÅ I 20 NÄRA TILL UMESTAN OCH LÖP/SKID-SPÅR, VID NUVARANDE SIMHALL PÅ HAGA, NYDALA OCH UMELAGUN, KONSTSNÖSPÅRET, MM SAMT CAMPUS IHOP MED IKSU SIMHALL/SPORTCENTER, DÄR ALLA KOSTAR MINDRE I INVESTERING OCH GER VINSTER I DRIFT JÄMFÖRT MED NANNABAD.

Och detta möjligt med en timeout och ny dialog politiskt och med nyttjare och med allmänheten, så därför e-brev till högsta ansvariga tjänsteman, stadsdirektören, här

E-BREV TILL STADSDIREKTÖREN OM TIMEOUT

I ett e-brev till stadsdirektör Mikael Öhlund den 23/4, föreslår jag en TIMEOUT i Nannabadplanerna för att reda ut problem som dykt/dyker upp (senast om bussfaror i bloggen den 22/4). Och med följande svar:

Frågan ligger på det politiska planet och jag har som tjänsteman inte någon möjlighet att påverka inriktningen på beslutet.

Min uppgift är att verkställa fattade beslut.

PAUS I BYGGANDE PÅ KAJEN

På fråga om till Carl Arnö, projektchef med bl a ansvar för parkbyggnationer, om paus i byggandet på kajen, fick jag svaret att där finns en dialog med politikerna om att kunna justera tidsplanen.

Samma dialog behövs NU för Nannabadplaner som än mer än vid kajen skapar trafik-, bygg- och miljörisker (fler rör sig där än nere vid älven). Men hittils hetsar kommunledningen på ett bad-byggande genom trixande av en gammal detaljplan (se blogg i går 25/4) och bonusmiljoner för "snabbyggföretag".

BADPALATS (FRÅN 2014-ANSÖKAN) ÄR INTE EN SKOKARTONG-BYGGNAD

EXTRA viktigt är en dialog, medskapandets konst som det stod i 2014-ansökan. då med "badpalats" som inte den skokartong-liknande byggnad badbolageD nu föreslår, känns som. Särskilt i ett Umeå som har ung Arkitekthögskola och världskända Designhögskolan samt utvecklar ett Konstnärligt campus vid Umeälven.

TIDIGARE BADHUS/SIMHALLAR HAFT HÖG KVALITET I GESTALTNING

Och än viktigare då tidigare badhus/simhallar, planerade eller förvekiigade, i Umeå stad/kommun haft hög kvalitet i gestaltning och modernast funktion samt utvecklingsbarhet.

Se ovan Umeå simhall från 1970 och dess höga kvalitet och därunder nuvarande badbolagsförslag till bad, inte snyggt, instängt äventyrsbad, inträngd byggnad och trafik, trafik, trafik och intill P-hus och under P-hus! 

KAN BARA INTE FÅ BYGGLOV!

SÅDAN ICKE-ESTETISKT BYGGNAD I ETT CENTRUM NÄRA ÄLDRE STÅTLIGA HUS, MIMERSKOLAN OCH VASASKOLAN SAMT NORRLANDSOPERAN I MODERN ARKITEKTUR, KAN INTE FÅ BYGGLOV DÅ!

(Grått för Nannabad beror på sådan färgupplevelse under mörka delen av året, avgastäckt snö på taker och lite sol på väggarna)

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.