Umeås Sämsta badläge: Nanna 90% i komm. till Holmlundblogg om ”Umeås främsta badexpert arbetslös”. Osant om simsporten! Farligt bussläge!

Umeås Sämsta badläge: Nanna 90% i komm. till Holmlundblogg om "Umeås främsta badexpert arbetslös". Osant om simsporten! Farligt bussläge!

MEN FÖRST DEN STÖRSTA OSANNINGEN DEN S-KOMMUNALRÅDET PÅSTÅR I SVAR:

"han fått fortsätta vara simsportens talesperson trots att simsporten ställer upp på badprojektet."

1. Jag har aldrig påstått mig vara "simsportens talesperson", det jag vill göra är att tala för simsportens bästa utifrån kunskap, erfarenhet och företagande inom området.

2. "Simsporten" i form av simklubbar, läns- och riksförbund har "tvingats" ställa upp på badprojektet pga endast ett alternativ och sedan återkommande hot under alla år efter det plötsliga och oförberedda Nannalägesbeslutet.

3. Simorganisationerna har hela tiden önskat läge i ansluttning till andra sporter och har sagt detta i remisser (som nu inte tillåts) och i andra uttalanden som jag skrivit om.

SÅ DET VÄRSTA I DENNA OMÖJLIGA NANNABADPLANERING ÄR DÄRFÖR

* ATT ANSVARIGA POLITIKER (DE ÄR FLERA) FÅR FORTSÄTTA ATT FÖRA FRAM OSANNA PÅSTÅENDEN OM "SIMSPORTEN"

* LIKSOM FELAKTIGA OM BUSSAR (se nedan) SAMT

* ATT BARA EN (dvs jag) ÄR EMOT ETT NANNABAD

DVS OSANT OCH I VISSA FALL ÄVEN LÖGNAKTIGT (man vet om att det är osant)

 

ALLA SOM TIGER – HÅLLER MED 90% AV UMEBORNA MOT NANNABAD?

Bara ett tillägg, Lennart Holmlund är faktiskt den enda, tillsammans med C:s Mattias Larsson som svarar och argumenterar. Och det är också ur detta som ett Nannabads brister blir tydligare. Men varför tiger alla andra? Kanske för att man håller med 90% av umeborna?

Här om kommentarerna i Holmlundbloggen.

Av de kommentarer av dessa 19 som uttalade för eller emot ett Nannabadläge, är 80 % emot och en del hänvisar till sina bekanta där alla är emot, så de 90% som varit i opinionsundersökningar, håller. Här nedan alla kommentarer och Holmlund svar, där det bl a handlar om buss för alla skolbarn.

FEL OM SKOLBADBUSSAR FÖRR OCH NU, ENL SKOLFÖRVALTNINGEN!

Detta är fel och var fel förut också, och så här skrev För- och grundskoleförvaltningen 2005 i remissvar till Badutredningen. Och "DET GÅR INTE" svarade nyligen en tidigare högre chef på skollförvaltningen om skolbad-klasserna på ordinarie bussar, de måste åka förhyrda!

TIMEOUT PGA ATT SKOLAN OCH UMEÅ FRITID UNDANHÅLLS REMISSER

Noteras måste att under hela Nannabadplaneringen från 2007 har inte Skolan och inte Umeå Fritid fått ge synpunkter om transporter och barns säkerhet då planeringen undanhålls remisser, bara det tillräckligt för en TIMEOUT i  planerna.

RISKFYLLDARE MED BUSSAR FÖR NANNABAD ÄN I ANDRA BADLÄGEN!

OCH FÖR DE SOM ÅKER ULTRABUSSAR,, BARN, UNGDOMAR, VUXNA, FAMILJER MED BARNVAGN, ETC, BLIR DET RISKFYLLDARE OCH FARLIGARE

(LÅNGT IFRÅN BADENTRÉN FÖR NANNABAD (DESSUTOM BREDVID IN- OCH UTFART TILL P-HUSTE NANNA, BARA DET BORDE VARA FÖRBJUDET AV SÄKERHETSSKÄL)

ÄN FÖR BAD I ANDRA LÄGEN MED HÅLLPLATSEN INTILL OCH SÄKER NÄRA ENTRÉERNA. SE HÄR PÅ IKSU

 

HÄR KOMMENTARERNA OM "ARBETSLÖS BADEXPERT"

Teo säger: Ha, ha, Jan Långben menar du? Vilken kufisk figur.

 marianne säger:

Där har du fel. Vid är många som tycker att det är fullständigt idiotiskt att bygga badet mitt i stan. Att åka buss hem med ungar som är trötta efter en dag på badet är inte speciellt lockande. Då avstår man hellre. Tror du verkligen att turister på Nydala tar bussen ner på stan? Glöm det! Den enda vettiga platsen är så klart Nydala.


Jonas Nilsson säger:

Alla har rätt till en åsikt, U B är en kreativ ideolog.
Mer sådant.

 
INTE BARA URBAN BENGTSON TYCKER BADET ÄR FELPLACERAT
 
Kjell Nilsson säger:

Nej, Lennart! Det är inte bara Urban Bengtsson som tycker att badhuset är felplacerat. Med tanke på att 70% av de som kommer till badhuset kommer med egen bil så finns det anledning att fundera över miljöpåverkan i centrum. Två hundra parkeringsplatser kommer inte att räcka långt när det är högtryck i badhuset. 

Det är förkastligt att du tar heder och ära av en person som för fram sina åsikter offentligt. Jag har en helt annan syn på yttrandefriheten. Hade du bemött en politisk motståndare på detta vis har det varit illa nog. 

Precis som du får föra fram dina åsikter om media m. fl., vilket du har al rätt att göra, så måste även UB få uttrycka sina synpunkter utifrån hans kunskap och erfarenheter.

Är du verkligen helt säker på att ni har helt rätt och UB helt fel?

Angående besökssiffror och privata bilister som besökare bör du kontakta Paradiset i Ö-vik.

 

DUM IDÉ ATT BYGGA BADHUS MITT I STADEN
 
Farbror Vattenmelon säger:

"Han borde bygga ett bad själv" & "…han behöver inte komma till mitt bad", jösses, funkar din argumentation utanför sandlådan, Lennart? Vilka debattfester man ska gå miste om som inte sitter i Kommunfullmäktige.

Och nej, alla utom ni politiker tycker att det är en dum idé att bygga ett badhus mitt i staden. Hur har du lyckats missa det?


Oskar Nilsson säger:

Oavsett någons kunskap i frågan, så är engagemang i en samhällsfråga som kommunens badhus en rättighet, om vi vill värna om folkstyre/demokrati.
Den som ena dagen talar om andra kommunala satsningar som evenemangsarena, alpina anläggning, trav, Björklöven och annat som inte umbärligt, för att andra dagen hota med stålbad, kunde oxå bemötas med förtal och hån. Men han får hållas. Avänder vi vår yttrandefrihet, så kan även ett kommunalråds agerande föranleda kritik.


LENNART HOLMLUND

 Men även de som tycker ska tåla kritik. Däremot är det ofattbart vilket utrymme han får i media och att han fått fortsätta vara simsportens talesperson trots att simsporten ställer upp på badprojektet.

ORDNA MED OMRÖSTNING

Åke säger:

Jag vet ingen trots stor bekantskapskrets som tycker placeringen är bra! Ordna med en omröstning vilket ju är vanligt i olika sammanhang!


LENNART HOLMLUND 

 

Men på alla andra platser blir det mycket dyrare att ta sig dit och mindre intäkter för badet. Då blir det nedskäringar på skolan i stället och skolorna har inte råd att hyra bussar till badet. Alla bussar går till centrum. Det brukar vara så i Umeå att man är emot men när det är klart gillar man det. Fy vilket liv det var när bibloteket flyttade in till centrum. Centrum nås av alla med buss

 MAJORITETEN AV UMEÅBORNA VILL INTE HA BADHUSET I CENTRUM

John säger:

 Du ha ett stort fel här i din text, majoriteten av Umeåborna vill inte ha badhuset i centrum men det lyssnar ni inte på.
Istället går ni Umeå C:s ärenden och struntar i vad som är bra och utvecklingsbart. 
Jag förstår inte heller hur du kan bortse från alla de reella fakta som faktiskt finns runt både ekonomi och planyta?!

 

LENNART HOLMLUND

Jag och hela politiken tycker läget är bra för alla kan åka buss dit till och med alla våra elever. Ur miljösynpunkt set bästa alternativet. Det är dumt att man ska tvingas köra bil till ett bad det är det som gäller för alla andra alternativ.

 

 simkunnig säger:

Klarspråk är något jag gillar. Dina synpunkter uppfyller med råge detta. Nog.


 L haglund säger:

Byta buss kan väl inte vara svårt


KÖRA BIL – INTE ÅKA BUSS EFTER 2-3 TIMMAR I STOJIG/TRÖTTANDE MILJÖ 

 

Daniel Mårelv säger:

Jag tror du har fel Lennart. Om jag ska åka till badhuset med min familj kommer jag köra bil för jag orkar/vill inte åka buss efter 2-3 timmar i en stojig och tröttande miljö. Finns det då dåligt med parkeringar eller att det är besvärligt med trafiken runt där kommer jag helt enkelt inte åka dit igen. Jag åker nästan aldrig in till centrum nu förtiden för att det är svårt att köra bil där utan att vara rädd att köra på någon. Badhuset bör byggas där det är lätt att ta sig till med bil. Bussar går det säkert dit endå oavsett vars man bygger det. Dagens placering vid Nanna kommer medföra ökad biltrafik i centrum vilket du själv säger är något ni vill ha bort.


 Thomas säger:

Alla utom två kan du nu skriva. Även jag tycker placeringen är fel!
Varför inte kombinera placering med en ishockeyarena. Producera kyla ger värme och producera värme ger kyla.


DÅLIGT LUFT – BAD GER MER TRAFIK – DET ÄR TRÅNGT

 

 Frank säger:

Extremt tråkigt att det ska bli sån prestige i denna viktiga fråga. Naturligtvis borde man utreda lokaliseringen ordentligt först. Det är dålig luft i centrala Umeå, beslutsfattarna vill begränsa trafiken, man bygger bad i centrum, bad ger upphov till trafik, man omöjliggör trafik för luften är dålig och det är trångt, besökarna får ta sig till platsen på andra sätt. Problemet löst? Ja, kanske för de som bor i centrum eller då som inte ska på besök med barn eller som kombinerar besöket med andra aktiviteter (handlande) som kräver bil, vilket ju kan antas vara mycket vanligt. Det är nog ett naivt scenario att tro att en besökande familj bara ska dimpa in till stan för ett dopp och sen bussa hem. Undrar om inte Nydala eller Ersboda eller I20 vore bättre även om ett centrumnära bad gör centrum hetare. Men vill man ha ett centrum som är besvärligt att besöka? Det är ju UMEÅ som ska bli hetare och inte det absoluta centrumet. Som utböling kan jag även tycka att strategin men lokaliseringen av handelscentrumen är rätt tokig, och snart blir det IKEA, Strömpilen, Ersboda, Umedalen + centrum, då enbart Ersboda skulle kunna rymma så mycket om man bara ville rensa upp i "laduträsket" där. Dvs ordna med rejäl galleria istället för alla skjul. Sen tycker jag att ni i kommunfullmäktige ska ge svar på det öppna brevet om vindkraft, ett projekt som planerats mycket dåligt.


 Jonas säger:

Att lägga badet i centrum är det enda vettiga!

Det är mycket tjat om att åka bil till badet bland de som gnäller. Jag själv och allt fler andra HAR INTE BIL, och har inte tänkt skaffa någon bil heller. Vi vill kunna ta oss till badet och alla andra liknande anläggningar med buss.

Lägg badet i centrum och fortsätt med förtätningen av Umeå stad!


 Anders Holmström säger:

Jag håller, för ovanlighetens skull, med dig i sakfrågan. Jag tycker ditt sätt att bemöta kritik är vidrigt. Anser du att alla arbetslösa ska hålla käft eller finns det någon annan anledning till att du nämner att han är arbetslös? Du är kritisk till att han får göra sina synpunkter hörda i media. Är det några andra åsikter du tycker borde hållas undan media. 

Jag är fantastiskt kritisk till hur kulturhuvudstadsåret hanteras. Är det en åsikt som inte ska synas i media? Bör jag skriva ut om jag har arbete eller inte? Ska jag kanske välja din debatteknik och beskriva dig som person, eller bör jag då hålla mig till sakfrågorna? 

Du gillar inte anonymitet i nätdebatter. Jag förstår nu varför! Jag gillar anonymitet i nätdebatter. För då tvingas man diskutera sakfrågor, i stället för att angripa en enskild person.


INTE NÅGON SOM TYCKER BRA  MED BADHUSET MITT I STAN

 

 Sammy säger:

Lennart Holmlund!
Du verkar hänvisa till bussåkningen som främsta argument för att ha badhuset mitt i stan. Självklart kommer vissa att ta bussen, men om badhuset ska vara så populärt som önskas kommer trots allt den stora majoriteten att ta sig dit med bil. Det handlar inte bara om enstaka personer inom Umeå stad som får för sig att åka buss för att bada. Det kommer att vara barnfamlijer som då självklart väljer bil då det med dagens busspriser samt bökande till närmsta hållplats blir både billigare och mer praktiskt. Sen alla som bor i ytterområden och kranskommuner kommer fortsatt att välja bil till största del.

Även jag har inte träffat någon IRL som tycker det är en bra ide med badhuset mitt i stan. Den platsen kan användas till betydligt mer lämpligt ändamål.

Sen att du dessutom går på UB med kommentarer om arbetslös mm är ju alltför patetiskt. Vore det inte för att jag visste att du är kommunalråd utan bara läste dina texter skulle jag inte tro att du har utbildning utöver mellanstadiet. Svenskan du använder i dina texter är på mellanstadienivå. Du formulerar dig, inte bara dumt men även utan tydlig kunskap i svenska språket.
Att med dina dåliga svenskakunskaper vräka ur dig nedsättande kommentarer mot en aktiv kommunmedborgare är inte enligt devisen att se om sitt eget hus först..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


 


 


 


 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.