Umeås Bästa Bad är Ö-viks Paradiset, 1 tim/tåg, 8 (!) ggr Nannabad som är 1/4 av Himlabadet i Sundsvall, utan utv.möjligheter – dyrast/kvm!

Umeås Bästa Bad är Ö-viks Paradiset, 1 tim/tåg, 8 (!) ggr Nannabad som är 1/4 av Himlabadet i Sundsvall, utan utv.möjligheter – dyrast/kvm!

MEN FÖRST, FÖRRA BLOGGEN IGÅR OM BADRYKTE FÖR TIMEOUT, FICK VATTEN PÅ SIN KVARN MED FÖLJANDE UTTALANDEN MAA UMEÅ KOMMUNS BUDGET FÖR KOMMANDE ÅR SOM TOGS UPP I GÅRDAGENS KF. 

SPIRIC (V) OCH LARSSON (C). ALLA INVESTERINGAR NÖDVÄNDIGA??

– Vi lyfte ut några investeringsobjekt, och även under kommande år måste vi fråga oss om alla föreslagna investeringar är nödvändiga, säger kommunalrådet Tamara Spiric (V) och samma åsikt förs fram av bland andra Mattias Larsson (C). (Citerat från Anders Ågren (M)-blogg igår)

OCH VK-LEDARE IDAG: "Lånen tynger Umeås ekonomi framöver", stärker en timeout, särskilt som 400 mkr + 100 mkr för den dyra Nannatomten samt oräknad kostnad för alla trafikproblem vid byggandet, gör att ett Nannabad blir Sveriges dyrast per kvm, då äventyrsbadet är på 600 kvm mot 8 ggr mer i Ö-vik och 4 ggr mer i Sundsvall, se nedan:

 

Paradiset – Ö-vik större, nu åtta (!) gånger ett Nannabad!

Paradisbadet i Örnsköldsvik som badutredningens i Umeå förslag skulle vara större än. Men historik och ytor från Ö-viks stora badattraktion nu med namnet Paradiset och Sveriges längsta vattenruschkana säger annat i följande:

1971 Öppnade Sim- och Sporthallen ca 6 500 kvm

1992 Paradisbadet, tillbyggnad ca 3 500 kvm

1996 Nytt gym, ombyggnad av tidigare bowlinghall

2004  Magic Eye,180 m lång vattenrutschbana.

2005  Utbyggd relaxavdelning, turistbyrå och behandlingar ca 2 000 kvm

2010 Anläggningen byter namn till Paradiset — bad, spa, wellness

nu med 1 200 kvm Spa 

Paradiset i Ö-vik, ovan, som utvecklats med åren med ett Nannabad i nedan flygbild av kvarteret (där fd Gjallarhornet är rivet medan Gymnastikenhuset är kvar, så tomten blir både liten och framför alla begränsad för utveckling med utbyggnad.

 Ett Nannabad blir 1/4 av Himlabadet – Sundsvall!

Nannabads äventyrsdel som halverats mot de privata aktörerna Lerstenen hade på 1 250 kvm, dvs 600 kvm, se ovan jämförelse med nuvarande badbolagsskiss som inte täcker halva Lerstenens. Och som är 1/4 av Himlabadet i Sundsvall på 2 500 kvm.

OCH specialiteter som som surfbanor och här ovan en rund simkanal om c:a 50 m med strömmande vatten. En simkanalidé jag utvecklat till en "simmovation" och som ingår i den simarenaidé som snart ska visas snart, inkl 50-metersbassäng, med ekonomibeskrivning och nytänkande, helt världsunika idéer.

HÄR nedan från VK den 19/4 om simkanalen för springsim/vattenlöpning som visar på möjligheter utöver badande/simmande, därmed attraktivare och lönsammare än traditionella badhus/simhallar.

KANSKE BLIR DETTA MÖJLIGT FÖRST I UMEÅ OM BADRYKTENA I GÅRDAGENS BLOGG BLIR VERKLIGA SÅ SMÅNINGOM

 

2 kommentarer

 1. Jonas

  Det här kan nog varit det rörigaste inlägget du någonsin skrivit, Ubbe. Börja bara med ämnesraden, vad liknar det?

 2. Urban Bengtson

  Först läste jag roligaste inlägget, med sedan att detta var det oroligaste, eller ”rörigaste”. Kan bara hålla med, men det är en spegel av denna allt rörigare och ohanterligare Nannabadplanering.

  Så jag speglar verkligheten här och än värre blir det nu med ekonomiproblemen som växer med lånefaror för Umeå kommun och risk för tvärstopp.

  Och detta ville jag snabbt lyfta in i denna blogg som inledning. Ibland gör man ju så i ett anförande, har ett kringresenomang innan man går in på huvudfrågan.

  Beträffande ämnesraden blev den i sin tur en spegel av ”röran” jag beskriver och då det finns maxtak för rubriken blev det siffror blandat med bokstäver, inte helt optimalt, men behövdes här för att sammanfatta innehållet.

  Ska i fortsättningen har dina synpunkter i åtanke, kanske dela upp med en kort blogg i st f att koppla ihop som nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.