Umeås Bästa Kvinnopolitiker idag? Ögren, Rönngren, Kerr och Spiric sätter barnen främst och karlarna på plats (läktaren), så sköter ni spelet med bättre dagis och simbassänger i säkrare lägen!

Umeås Bästa Kvinnopolitiker idag? Ögren, Rönngren, Kerr och Spiric sätter barnen främst och karlarna på plats (läktaren), så sköter ni spelet med bättre dagis och simbassänger i säkrare lägen!

Vänsterpartiets gruppledare, tillika kommunalråd, Tamara Spiric visade med sitt besked i Västerbotennsnytt i onsdags, http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/spiric-vanta-med-badhusbeslutet

att hon sätter barnen främst och vill inte ett Nannabad beslutas över huvudet på Kommunfullmäktige.

Byggnadsnämndens ordförande Åsa Ögren (S) har nu som ett av möjliga nya kommunalråd chans att visa sin goda vilja mot badande och simmande barn i att göra utlovad miljöutredning kring Nannbad och visa på trafikfarligheterna, särskilt för barn. Och därmed följa Fastighetsansvarigas besked vid planering av nya förskolor.

Trafiksäkerhet  är en komponent som vi tar hänsyn till i våra projekt, framförallt där många barn vistas. Att skapa en bra hämta/lämna-situation samt att avskilja barnens vistelseområde från transporter till och från fastigheten är prioriterat.
En viktig parameter i trafikmiljön är föräldrar, de genererar den mesta trafiken/trafiksituationerna. Därför hoppas jag att alla aktivt reflekterar kring behovet av att använda bilen till skolan/förskolan.

För- och Grundskolenämndens S-ordförande Margareta Rönngren (också en blivande kommunalrådskandidat) som ju står bakom ovan säkerhetskrav har dubbel anledning att leva upp till att barns trygghet sätts i högsta rummet vid planering av nya bad- och simanläggningar då just barn i förskola- och skolålder är de som mest besöker badhus/simhallar.

Kristdemokraternas gruppledare Veronica Kerr som vid Alliansseger i kommunalvalet 2014 kan bli kommunalråd, har extra anledning att värna barnen väl och ve i ”barnplanering”, dels som ensam kvinnlig gruppledare på den borgerliga sidan, dels då KD på riksplan nu visar värnande om förskolebarn med mindre dagisgrupper.

SÅ ÅSA, MARGARETA, VERONICA OCH TAMARA, VISA ATT NI VILL BARNENS BÄSTA OCH VISA ATT KVINNOR VILL GE SÄKRASTE BARNMILJÖN VID FRAMTIDA SIMBASSÄNGER I UMEÅ, INTE SÄMSTA SOM DEN MANLIGA MAJORITETEN JUST NU STÅR FÖR MED PLANERAT NANNABAD!

TA ÖVER BAD-SPELPLANEN HÄR OCH LÅT MÄNNEN SITTA PÅ LÄKTAREN!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.