Umeås Bästa fås ej i bad/simning pga S-motstånd till mina idéer och av dagistvist där ”Kommunen vill slippa Bengtson”. Företagsmobbning?

Umeås Bästa fås ej i bad/simning pga S-motstånd till mina idéer och av dagistvist där ”Kommunen vill slippa Bengtson”. Företagsmobbning?

Igår var jag i Tingsrätten m a a stämning mot Umeå kommun/För- och grundskolenämnden för intrång i upphovsrätt till min UBBI-ritning som blev förskolan Missionärens 1989/90. Där lokala medier var helt frånvarande förutom Radio Västerbotten som kom i en paus och gjorde följande inslag.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=5627643

Kommunen hävdar en annan ritning gäller med annan beteckning än den ritning med mitt företagsnamn/varumärke UBBI som kommunen inte anser finns för att man inte hittat den i sina arkiv. En UBBI-ritning ändå ett vittne intygade sig ha tagit del av genom att ha gjort sina anteckningar på.

Och sedan 1996 har Umeå kommun lagt beslag på Missionärenritningen och därmed upphovsrätten genom att ange sitt eget kommunvapen i en s k relationsritning (uppdatering av ritningar pga förändringar) och ta bort all historia för uppkomsten. Dvs i praktiken en upphovsrättsstöld. Se nedan.

Missionären UBBI 6 Rel.ritning

Det är i grunden detta motstånd hos Umeå kommun, som ligger under ytan av kommunagerande att inte ta till sig kritik av Nannabadbygge där jag bl a visat på fel läge, minimal äventyrsdel, felberäkning av besökande, oklar driftsekonomi, inte klart med trafiklogistiken, inga säkra till/från-farter, inte utrett cykel-P, inte hur bilar/bussar lämnar/hämtar barn/ungdomar, mm och med stort stöd av allmänheten i Umeå.

Denna maktutövning är i praktiken en företagsmobbning och som nedan uttalanden från socialdemokratin i Umeå visar på.

NEDAN ÄR HUR DAGISMOTSTÅND FÅR S-KOMMUNALRÅDET LENNART HOLMLUND ATT INTE HA MINA SIMIDÉER FÖR. HEDER ÅT CENTERLEDAREN ATT TALA KLARSPRÅK.

Missionären idéer

FÖRSÖK FÖR 10 ÅR SEDAN ATT INTRESSERA FÖR- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN/FÖRVALTNINGEN GAV NEDAN SVAR: JAG VAR INTE ENS FÖRETAGARE ENL. S-ORDF. MARGARETA RÖNNGREN, ”BARA” EN MEDBORGARE.

PS. NOTERA ATT S-ORDFÖRANDEN SKICKADE E-BREVET TILL MIG SOM KONSULT = FÖRETAGARE!!

Missionären medborgare 2

IDAG, 10 ÅR SENARE ÄR DET EN TREDJE S-FÖRETRÄDARE SOM KOMMER MED PÅHOPP, BYGGNADSNÄMNDENS ORDFÖRANDE ÅSA ÖGREN.

I ETT FÖRSÖK I VÅRAS ATT FÅ EN TRÄFF MED HENNE OCH CHRISTER LINDVALL, BÅDE TÄNKBARA S-KOMMUNALRÅD,, ANG. NANNABADPLANERNA, KOM FÖLJANDE SVAR:

Hej Urban Bengtsson,

Eftersom hela badhusfrågan snart är färdigbehandlad från byggnadsnämndens och min sida kommer jag att nästa vecka påbörja ett svar till dig på alla de mail och bloggar du skrivit. De insinuationer, de felaktigheter och de påhopp som du gång på gång framfört finns det skäl att bemöta. Däremot ser jag idag inget behov av att träffas.

Vänligen
/Åsa

(Något svar om mina fel och påhopp har än, tre månader senare, inte kommit, och Lindvall har inte svarat alls, något som jag får tolka som ointresse även där för en Umeåföretagares idéer)

OCH NU VILL UMEÅ KOMMUN HELT FÅ BORT MIG OCH MIN UBBI-MODELL, SE NEDAN M A A DAGISTVISTEN OM UPPHOVSRÄTTSINTRÅNG GENOM PUBLIKATION I FUNKTIONSPROGRAM FÖR FÖRSKOLAN, 2009, SOM SPRIDS I BRANSCHEN OCH PÅ NÄTET VIA KOMMUNENS HEMSIDA.

Rubriken är från VF/Folkbladet i början av stämningsprocessen där Umeå kommun ville avskriva hela målet och där rubriken får symbolisera ovan kommunmostånd. Men nu har ändå en första del genomförts i Tingsrätten.

Missionären Bengtson

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.