Umeås Värsta Kränkningar är ej mot kommunpersonal, ej förfalsknings-anklagelse mot mig utan mot simsporter med dyrare, outrett och allt trafikfarligare Nannabad!

Umeås Värsta Kränkningar är ej mot kommunpersonal, ej förfalskningsanklagelse mot mig utan mot simsporter med dyrare, outrett och allt trafikfarligare Nannabad! 

Umeå kommuns andra kommunalråd, tillika gruppledare, Anders Ågren, gick på sin blogg igår till skarpt angrepp på tredje kommunalrådet och Vänsterpartiets gruppledare Tamara Spiric för enligt  kommunutredning kränkningar mot tjänstemän och han skriver som avslutning.

AÅ: Att höga politiker kränker tjänstemän finns det tyvärr exempel på både här och där i vårt avlånga land. Men i Umeå kommun accepterar vi inte detta, och markerar när sådant inträffar. Det är bra. 

Idag på sin blogg resonerar KD:s gruppledare Veronica Kerr allmänt ang. kränkningar:

VK: Att inte må bra på sin arbetsplats är fruktansvärt och påverkar inte bara arbetet, men även familjeliv och fritid. Samma som rektorn har ansvar för sin skola så har arbetgivare ansvar för sina anställda. Jag känner hopp om att saker och ting kommer att lösas på rätt sätt. Snart, något annat är inte acceptabelt.

Rimligen bör båda alliansgruppledarna Ågren och Kerr med en ideologi för företagare, då inte acceptera det jag som enskild näringsidkare i Umeå utsatts för från Umeå kommun då kommunjurist i ang. min upphovsrätt till en dagisritning antyder förfalskning av bevis, här ur tingsrättsprotokoll vid muntlig förberedelse. En ritning kommunen anser inte existerar trots att jag fått ut den från kommunen och dess existens intygades vid förhandlingen i måndags.

Missionären UBBI 6b

MEN VÄRST ifråga om kränkningar från Umeå kommun, är de som simsporter och dess föreningar – som kan bli fler genom en hopp/djup-bassäng – utsätts för av nu fem politiska partier, S och alliansens M, FP, C och KD och kommer att vara i de 40-50-60 år ett badhus/en simhall kan stå.

(Jag hoppas att Vänsterpartiet genom Spirics tydliga besked om att ett Nannabad avgörs i budgetbeslutet i Kommunfullmäktige i oktober pga ekonomin leder till stopp nu)

Kränkandet mot simsporterna i ett Nannabad är de icke gjorda, men utlovade, trafikutredningar (se blogg igår), särskilt för barn/ungdomar om säkra till- och frånfarter, och inga redovisade budgetberäkningar som med väntade höjningar riskerar fördyra nyttjande av bassänger och minska besökande. Än dyrare med parkering där jämfört bassänger i andra lägen i Umeå.

Med besvärligare att skjutsa (finns inga visade lämnings/hämtnings-platser och ingen, utlovad cykel-P-utredning gjord) och riskfylldare väg t o fr badhus/simhall, riskeras att färre väljer simsportsaktiviteter i ett Nannabad. Det blir i stället i andra simhallar i Umeå där föreningar finns. Eller helt enkel andra sporter då.

Vilka föräldrar låter sina barn/ungdomar cykla här, särskilt i höstmörker och vinterrusk samt ishalka, då biltrafiken är ännu större och farligare? Plus att det blir än farligare vid bussåkning att ta sig över Vasaplan till och från en badentré. En entré f ö ligger bara meter från bil-in-utfart till P-huset!! Se bildcollaget här.

I morgondagens blogg kommer nya exempel hur kommunpolitiker i mellansverige bryr sig om simsporterna, lyssnar till deras företrädare och ger förutsättningar för fler barn/ungdomar till föreningarna.

NAnna trafik 9-collage 2

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.