Umeås Budget för Nannabad ej klar! Inga KF-beslut om pengar finns i protokoll! Frågor utan svar gör att badbygge inte kan få starta!

Umeås Budget för Nannabad ej klar! Inga KF-beslut om pengar finns i protokoll! Frågor utan svar gör att badbygge inte kan få starta!

Första och enda beslutet om badbolagsbad på kv Nanna var i Kommunfullmäktige 28 maj 2012 och utan något om kostnader med siffror och budget. Se nedan protokoll och ur antagen bolagsordning.

Ytorna har ökat med 35 %, från drygt 8 000 kvm 2011 till drygt 11 000 kvm 2013 utan KF-beslut som är nödvändigt enl bolagsordningens § 5 om ”beslut i verksamheten som är av principiell beskaffenhet eller annars av större vikt”. Och ”större vikt” är ju 3 000 kvm till, än mer då gym flerdubblats och äventyrsdel minskat.

Sedan beslöts att Fritidsnämnden ska ta över driften från att privata aktörer skulle driva dvs gå ut på entreprenad. Men detta beslut har inte KF fått ta ställning och som ska ske enligt samma paragraf om ”principiell beskaffenhet”, som rimligen är om bolaget bestämmer att byta driftsentreprenör.

Så inget badbygge ska kunna starta förrän Kommunfullmäktige tagit ställning till utökade ytor och ändring av driftsansvarig.

I budgetfullmäktige i måndags 28/10 togs heller inget nytt investeringsbeslut, det finns bara några driftssiffror på utökning senare år för Fritidsnämnden, men nettosiffror för sådana finns inte redovisade och beslutade i nämnden.

Därför är här frågor badbolagspolitiker har att svara på och medier gärna får ställa så att besked ges om pengar finns eller inte.

1. Var är investeringsbeslutet tagit, nämnd/badbolag/KF, i protokoll, vilka belopp?

2. Hur har detta räknats fram och vad beräknas kringkostnader till, utöver anbudets?

3. Kan det tillkomma fördyringar pga ändringskrav som uppstår? Finns dessa budgeterade?

4. Var finns driftssiffrorna framräknade, på vilka grunder och redovisade i badbolaget, i protokoll?

5. Finns det protokollsbeslut badbolaget för ytökningar och ändring av driftsentreprenör?

Nanna KF 28-5 2012Nanna budget 4

2 kommentarer

  1. Seth

    När man kommit till världsände med detta projekt som är ok, men helt felplacerat, då gör man som i strid, när man börjar känna ett nederlag, man retirerar, grupperar om, och söker ny anfallsplan. Att stoppa huvudet i sanden och anfalla bara för att generalen säger ingen reträtt, har alltid visat sig historiskt vara en katastrof. Att retirera i det här fallet backa om placering, kan visa sig vara det drag som gör att folket i fortsättningen följer sin general !

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Javisst är det så, men än är den psykologiska ologiska blockeringen över partigränserna, S-V-M-FP-C-KD i en prestigekramp de inte kan lossgöra sig. Men nu tär Kulturvävens ekonomiska avslöjanden på politikerna, idag senast på blogg av Mattias Larsson, C-gruppledaren med frågan ”Var hamnar slutnotan?” Så jag har skickat kommentar med flera frågor och ytterst vad han frågar sig om slutnotan för ett Nannabad. Men detta har inte badbolaget redovisat utåt (troligen finns ingen beräkning utan det är nu ”bygg och skicka räkningen/räkningarna”). Så ju fler som ligger på, får politikerna allt svårare att värja sig. I stora fältslag kan också gerillageranden vinna till slut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.