Umeås Stora fråga: Var landar slutnotan för Nannabad på? Detta apropå C:s Mattias Larssons fråga om Kulturväven. Därför har jag frågat ML om badhusnotan, se här.

Umeås Stora fråga: Var landar slutnotan för Nannabad på? Detta apropå C:s Mattias Larssons fråga om Kulturväven. Därför har jag frågat ML om badhusnotan, se här.

MEN var landar slutnotan för ett Nannabad? Den har inte badbolaget redovisat.

Vad är investeringen totalt beräknad med kringkostnader?

Var finns det beslutad, i protokoll?

Vad är driften beräknad till och hur?

Fritidsnämndens underlag från jan-mars i år grundades på fel jämförelser med andra bad och därmed underskattning av nettokostnaden.

I avtalet med Lerstenen som kommunen avbröt var driften enl avtalet 22 mkr/år +- 2,5 mkr och det avbröts pga för dyrt och skulle bli billigare med kommun och badbolag.

Men så är det inte nu och var har beslut om utökad ram tagits? I badbolaget, kommunen, fritidsnämnden eller var och är detta protokollfört?

I tabellen i alliansens budget står Badet och – 10 mkr för 2015 och 18 mkr för 2016. Vad är det för siffror och varför redovisas inte de som ska jämföras med Lerstenen 22 +- 2,5?

Ni kommunpolitiker, i politiska församlingar eller i kommunala badbolag kan väl inte besluta om investering, acceptera anbud och ge byggstart utan klart redovisat ekonomiskt underlag i en budget för beräknad totalkostnad i byggnationer inklusive omgivning och för beräknad drift långsiktigt 25-30 år som de privata aktörerna hade.

Visa full öppenhet här, transparens som det heter och avbryt all pågående Nannabadplanering tills allmänheten fått se och yttra sig, ytterst genom debatt och beslut fullmäktige. I måndags fanns och gjordes detta inte. Och då undvika det som du här ställer frågan om ”var landar slutnotan”. Umeå kan väl inte ha kommunens största stadsprojekt så i luften utan att veta ”priset”, dvs skattepengarna som ska ut?

På riksplan betonar Alliansen där hur viktigt det är med hushållning och veta beräknade siffror. Se till att så sker lokalt, annars faller trovärdighet. Och för Nannabadstopp/timeout tills alla kort är på bordet och synade.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.