Umeås Ofullbordade miljöutredningar för trafik, luft och säkerhet kring Nannabad riskerar barns/ungdomars väl och ve! Medier var är ni?

Umeås Ofullbordade miljöutredningar för trafik, luft och säkerhet kring Nannabad riskerar barns/ungdomars väl och ve! Medier var är ni?

Se här VK i nov 2011 om trängsel och dålig luft på ÖK med Miljö- och hälsoskydds-nämndens ”måste lösas innan badhuset kan byggas i centrum”. Då pågick detalj-planearbete om problem och lösningar för expertis, berörda och allmänhet att yttra sig om.

Men detta självklara och tidigare utlovat för en ny badbyggnad mitt i stan, tillät inte kommunledningen. Utan man tog fram ordet ”allmänt” från 1948 års stadsplan när en läroverksutbyggnad var planerad för kvarteret (och biltrafik för 66 år sedan!)

Därmed undvek umepolitiken utredningar och slapp överklagningar ”in absurdum” enligt M-kommunalrådet Anders Ågrens i pubdebatten förra veckan och ”förbryllade” överklagningar (blivande S-kommunalrådet Hans Lindberg i VK:s Näringslivbilaga).

Nanna Miljönämnd

Se också nedan från VF/Folkbladet våren 2012 när Byggnadsnämndens ordförande Åsa Ögren (S) utlovade en frivillig miljöutredning och vice ordförande Örjan Mikaelsson (V) krävde ingen ”lightversion” då. Men det ”bidde” inte någon alls!. Så driftsansvariga Fritidsnämnden/Umeå Fritid och nyttjare/hyresgäster som för- och grundskoleförvaltningen och simsporterna vet inget om villkoren för miljön eller riskerna för till och från.

Samtidigt som förskoleutbyggnad i höstas av Byggnadsnämnden och Skolan informerade föräldrar om just miljö och trafik samt från fastighetssida arbetades fram säkra till- och frånfarter samt tryggt vid lämning/hämtning. Men för 1000-falt fler och 10-12 tim/dag för bad i stan med farligare trafik, där STOPPAS miljöutredningar!

Längst ner i collaget trafikbild t v och översikts över kv Nanna med trafik runt om och växande nöjes- och alkohomgivning + systembolaget, med risk för ”objudna gäster” som kan få många föräldrar att välja andra badhus/simhallar i Umeå och bekvämt tåg till Övik för äventyrsbad fem ggr större än minivarianten på under 1000 kvm i Nannabad.

MEDIER VAR ÄR NI? HUNDLATRINER, KORVKIOSKER, STUDENTAKTIVITETER OCH SNÖRÖJNING GRÄVER NI I – MED RÄTTA. MEN NÄR LYFTER NI PÅ PÅLAGDA LOCKET AV OGJORDA BAD-MILJÖUTREDNINGAR?

Nanna miljöutr collage

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.