Umeås Misslyckande med Nannabad, instängt och fyrkantigt. Norrviddens och Medleys med utsikt och variation. Simhus med simkanal och SM-klar.

Umeås Misslyckande med Nannabad, instängt och fyrkantigt. Norrviddens och Medleys med utsikt och variation. Simhus med simkanal och SM-klar.

Se här i mittenraden Nannabad med Instängt äventyrsbad mellan omklädning och 50-m-bassäng. Det ger störande genomgångar, har inga fönster och avlång äventyrsdel får svår överblick samt vattenrutschkanor inklämda på 90 kvm med höga bullernivåer. ”Dummaste” jag sett har en i arkitektbranschen förklarat.

Se däremot fastighetbolaget Norrvidden AB:s och Sverige enskilt största driftsentreprenörs Medley AB:s utförliga förslag av Umeåarkitekten Bertil Håkansson. Se här i översta raden, höga estetiska värden, ihopkoppling med Mimerskolan, äventyrsbad med överblick samt 50:a utan störande passager. Detta underkände umepolitiken och förordar nu badbolagets skokartongliknande platta-tak-hus.

Nanna 9 Norrv Badb. Simhusjpg

Och i nedersta raden de simkanalidéer jag försökt intressera Umeå kommun i över fem år, men än inte fått möta varken kommunledning eller fritidsnämndspoltiker. Därmed växer intresse ute i bad- och simsbranschen i landet samt på universitetshåll och senast för campus i Luleå inför badutredning där.

För Umeå finns olika lägen på campus vid och omkring IKSU Sportcenter, se ill. ovan t v. Simkanalen i mitten med flera ”simmovationer” genom strömmande vatten i simkanalen. T h ett Simhus med 50:a, undervisnings- och djup/bassäng samt upplevelsedel med familjevänligt vattenfall. Klarande SM så att SM-vecka kan fås, men ej i Nanna-50:a.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.