Umeås Badchock! No ÄVENTYRSBAD bara familjebad + rutschkanor, 1/3 mot Sundsvall och 1/5 mot Övik samt instängt utan nödutgångar! Även verklighetsförfalskade illustrationer.

Umeås Badchock! No ÄVENTYRSBAD bara familjebad + rutschkanor, 1/3 mot Sundsvall och 1/5 mot Övik samt instängt utan nödutgångar! Även verklighetsförfalskade illustrationer.

(Illustrationer/ritningar är arkitektfirman Erseus AB:s, utom där jag fyllt i)

Igår en simchock om hur krav på trygga idrottsmiljöer och framtida simriktlinjer stoppar tävlingar för Nannabad pga farliga trafikmiljöer omkring och ej inhägnbara, dvs hundratals barn/ungdomar är oskyddade när de mellan passen tar sig ut för uppvärmning/nedvarvning, frisk luft (nåja i centrum är det dåligt med det), avkoppling, mm.

Nanna Erseues 3

Idag badchock med litet äventyrsbadet, under 900 kvm, tre ggr mer i Sundsvalls Himlabadet och fem ggr i Öviks Paradiset. Större delen, 6-700 kvm, ses ovan (ritning här nere) som lite större familjebad i fyrkantiga utrymmen där flera hundra ska trängas för att få besökssiffror Umeå kommun tänkt sig. Med ovan 10-tal personer är konkursen faktum redan på ritstadiet!

Notera i nedan collage med badbyggnaden uppe t h, mer vid en tidig söndagmorgon med bara några människor strosande än fullt med folk, cyklar, bilar och bussar under lördags-rusning och mörka vardagseftermiddagar, också verklighetsförfalskande liksom för kort skugga av västersol för P-huset Nanna. Se även de oskyddade ytorna mot farlig trafikomgivning som aldrig utretts klart av kommunen pga stoppat detaljplanearbete..

Nanna Erseus 2

Ovan äventyrsbadritningar med omgivande korridor (100 m till 50:a), passage, inklämt utan nödutgångar. Längst upp t h i stora ritningen ett par vattenrutschkanor utan uppsikt från ”pooldelen” och instängt på mindre än 100 kvm samt högljutt och varmt och trångt.

Inga av dessa brister, liksom litenheten, är uppmärksammat av medier, politiker, fritidskontor och nyttjare, inte ens av Byggnadsnämnden. Även det chockartat för de som trott på seriositet och noggrannhet för närmare halvmiljarden dyr byggnad mitt i centrala Umeå. Mycket höga arkitektoniska ambitioner sa badprospektet 2008!? Och om innehållet där p 3.6.2 som Umeås politiker beställt, fås ingenting av detta, läs här och bedöm ovan.

Nanna badprospekt ävbad

Arkitektfirmans egen beskrivning av Nannabad visar på bristande förutsättningar: ”…..Den begränsade tomtytan och behovet på över 200 parkeringsplatser formade huset. En lång ramp upp till ett garage på taket delar byggnaden på mitten….”

Badutredningens, 2005/2006, inte (med fet stil) pga att 50:an medför ”negativa konsekvenser för tillgänglighet och kommunikationsstruktur i anläggningen” för ett jättebad på kv Nanna, blir då mer förståelig.

Nannapartierna S-V-M-FP-C-KD (ej MP och AP som är emot) har både en simchock och badchock att hantera mot vad man beslöt. Och vad säger man om nedan konsultmening av ett ofta trafiksmutsigt centrum?: ”Ljusa markytor och vinterns snödrivor reflekterar ljuset ut på entréplatsen och omgivande gator.”

STOPPA BADBYGGET NU UNDER 2014-ÅRET SÅ ÄR MISSTAGEN SNART GLÖMDA!

Och även glömt Nannabads ynka äventyrsbad jämfört med Sundsvall och Övik, där Paradiset/badet ständigt byggts/byggs ut tack vare utemiljö intill liksom Himlabadet också kan utvecklas med mer (men inte för Nannabad i Norrlands mest växande stad?!)

Nanna HimlabadetParadiset

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.