Umeås SM-veckas missar med SM-50:a, i Nannabad, nej till Vännäs och miljontalsdyr portabel 50:a sänker idrottsstaden Umeå. Flytta 50:an från Nanna till läge som klarar SM-krav, idéer finns för framtida SM-veckor.

Umeås SM-veckas missar med SM-50:a, i Nannabad, nej till Vännäs och miljontalsdyr portabel 50:a sänker idrottsstaden Umeå. Flytta 50:an från Nanna till läge som klarar SM-krav, idéer finns för framtida SM-veckor.

Nedan är dagens reportage i VK om att Svenska Simförbundet nobbar Vännäs-50:a och visar 10-miljoners-kr-dyr flyttbar bassäng. T h är den flyttbara bassängen från Barcelona-VM 2013 och 1997 byggdes en inomhus 25:a upp i VM i Scandnvavium i Göteborg och klarade därmed publikkraven.

Nanna SM-vecka portabel

Men tillfälliga lösningar är inte bara dyra, det blir lätt bristfälliga också och framför allt icke hållbara för att vid nästa SM och nästa SM-vecka sommar måste nytt provisorium byggas. Det är inget som gagnar det växande Umeå, allmänhet, sporter, näringsliv och politik.

Flytta ut 50:an från Nannabadbygget, låt näringsliv bjuda på bygget nu och för pengarna skapa en hållbar SM-50:a i idrotts- och friluftsläge. Här finns flera alternativ i Umeå och olika flexibla lösningar, t ex på Nydala med inne- och ute-50:a ihop samt på campus med 50:a- simarena och Gymnastikens hus tillsammans så flexibla läktare ryms och klarar SM.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.