Umeås Simnings goda anseende som SM-arrangör i Umeå simhalls 25:a 1972 – 2006 med Sumsim, JSM och SM raseras av Nanna-50:ans SM-brister och alla påhitt för 50:a-SM, senast videoskärmar, se Vbnytt.

Umeås Simnings goda anseende som SM-arrangör i Umeå simhalls 25:a 1972 – 2006 med Sumsim, JSM och SM raseras av Nanna-50:ans SM-brister och alla påhitt för 50:a-SM, senast videoskärmar, se Vbnytt.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/kommunens-sm-hopp-tv-skarmar

Umeås nya simhall har för få läktarplatser för att SM i simning ska kunna arrangeras. Nu undersöker kommunen om delar av publiken kan se tävlingarna via TV-skärmar.

Nu måste kommunen skynda sig att hitta ett annat alternativ. Ett förslag är en portabel bassäng.

Umeå har goda förutsättningar för att få värdskapet för SM-veckan 2017 förutom när det kommer till simningen. Det nya badhuset har för få läktarplatser för att kunna arrangera sim-SM. Svenska simförbundets förslag är att en portabel bassäng sätts upp.

Portabel bassäng kostar miljoner

Men det alternativet är kostsamt.

– Vi kan inte bränna miljoner på att hyra in portabel bassäng. Jag vill ha SM-veckan men inte till vilket pris som helst, säger Lennart Johansson (M), vice ordförande fritidsnämnden Umeå.

Nu måste kommunen skynda sig att hitta ett annat alternativ. Ett förslag är att låta delar av publiken se tävlingarna i närheten av bassängen – via TV-skärmar:

– Publiken behöver kanske inte sitta vid själva bassängkanten och titta, utan kanske kan sitta någon annanstans. Far man till månen tycker jag att man kan lösa det här med tekniken, säger Lennart Johansson (M).

Förbundet vill ha feststämning

Simförbundet vill inte kommentera förslaget innan det fått veta mer om hur Umeå kommun tänkt. Men Kenneth Magnusson, som är koordinator på Svenska simförbundet, säger att han aldrig hört om någon sådan här lösning tidigare.
– Man vill ju skapa en feststämning på tävlingen med publiken vid bassängen, säger Kenneth Magnusson.

Nanna tunnelbana

Kommentar: Om Umeå kommun på allvar vill ha SM-veckan sommar (och så är det nog) ska det vara hållbara lösningar precis som i annat politikerna investerar våra skattemedel i. Då är Vännäs-50:a, portabel bassäng och nu videoskärmar ohållbart!

Umeå som idrottsstad har bara en möjlighet, bygg en SM-godkänd 50:a i annat läge (finns flera och olika varianter) och låt 50:ans bassängrum i Nannabad bli annat, varför inte låta näringsaktörer bjuda på badbygget i nuvarande status.

I Paris finns förslag på att göra om en nedlagd tunnelbanestation till simhall (se ovan illustration), varför en simbassäng kan bli annat för privata investerare att föreslå liksom allmänheten. Bara fantasin sätter gränser som det heter.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.