Totalt Umeå: inte alltid rätt (fel badläge) + inte alltid bra (inget 50:a-SM) = ändå värt att hylla..??

Gratistidningen Totalt Umeås chefredaktör Hampus Råde hade nyligen en ledare som ifrågasatte författaren Po Tidholms kritik mot Umeå i allmänhet och Kulturväven i synnerhet, här med rubriken om Tidholm hatar Umeå. Kritik mot kritik, det stimulerar debatten och kan utveckla Umeå, även byggandet. Men Rådes avslutning har jag svårt att se något utvecklande med.

Nanna Totalt Råde

Han menar att det Umeå gör inte alltid är rätt och inte alltid bra, men att det ändå är värt att hylla att det ”händer grejer” här. En sådan ”grej” blir då Nannabadbygget, inte rätt läge med trafikfaror och ogillat av allmänheten samt inte bra med krympt  äventyrsbad och missat 50:a-SM så därmed ingen SM-vecka sommar.

Detta är inget att hylla, särskilt som politikerna handhar umebornas pengar då krävs mer, då gäller att det ska vara rätt plats och bra förutsättningar även för ett SM i. Men för Råde liksom ansvariga badpolitiker, gäller inte rätt och bra för ett närmare halvmiljardprojekt, viktigare är att det ”händer grejer”.

Kanske behövs en ”Po Tidholm”-kritik mot badbyggandet? Då kan det hända ”grejer”. Något för Totalt Umeå?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.