Sveriges tjusigaste simhall vill Umeå kommun riva för bostäder. Riv Nannabadbygget för bostäder och bevara Umeå simhall! Säger bilder.

UMEÅ SIMHALL VAR SVERIGES MODERNASTE VID INVIGNING 1970, RITADES AV EUROPAKÄND ARKITEKT, ÄR FORTFARANDE MODERN OCH TIDLÖS 2014, ENLIGT MÅNGA I SIMBRANSCHEN LANDETS TJUSIGASTE. OCH UMEÅS STILIGASTE HUS?!

Nanna Umeå simhall natt

DETTA FINA HUS VILL UMEÅ KOMMUN RIVA FÖR ATT BYGGA BOSTÄDER DÄR OCH UPPFÖRA INKLÄMD SKOLÅDA TILL BADHUS MED INSTÄNGD ÄVENTYRSDEL PÅ KV NANNA. BYGG BOSTÄDER DÄR, FLYTTA 50:AN OCH BEVARA UMEÅ SIMHALL!

Nanna 9 Norrv Badb. Simhusjpg - version 2

ÄVEN INVÄNDIGT ÄR SIMHALLEN TJUSIG, MODERN + INNOVATIV MED ÖPPNA YTOR FÖR AKTIVITETER OCH FLYTTBARA LÄKTARE NÄR SÅ BEHÖVS. HÄR FRÅN UMEÅ SS:s TRADITIONELLA KM LÖ 13/12 MED PRISUTDELNING OCH TACOMIDDAG EFTERÅT.

Nanna USS KM

 

6 kommentarer

 1. Leif

  Om det som finns på Haga är ”Sveriges tjusigaste simhall” hur sjutton ser resten ut som? Den är ju otroligt ful och passar verkligen inte in där den ligger.

  Tjusigaste simhall??? #ridå

  • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

   Det ”tjusigaste” handlar om, och visades i bilder, BÅDE utvändigt och invändigt. Med helheten är detta den arkitektoniskt snyggaste (= tjusigast) jämfört andra och det säger många andra som har sina simhallar annanstans. Det gäller också bassängsimhallar, inte äventyrsbad. Se också det lutande taket invändigt förhöjer också det estetiska värdet (dock inte bra för ryggsimmare i tävling). Och den luftiga och glasiga foajén (dock krympt med gymdel nu) ska också med i denna ”tjusigaste” simhall. Ang. läget så är det snarare bilaffären som inte passar in. Den sluttande skogen kan sägas passa in till det lutande simhallstaket, f ö ett landmärke också.

 2. Henrik Agerhäll

  Hur ser det ut med parkeringsplatser? Hur många parkeringsplatser finns det vid nuvarande badhus och planeras några nya parkeringsplatser vid ”navet” eller ska de som ska åka och bada konkurrera med andra om befintliga parkeringsplatser?

  • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

   Mellan Gammliavallen och Umeå simhall kanske det ryms 60 -70 bilar efter Rothoffsvägen. Bad-P-platser i centrum är tänkt rymmas i Nanna-P-huset och det som byggs ovan på badhuset där tillskottet är drygt 200. Och alla gäller för alla som åker till stan, finns inget (vad jag vet) reserverat för bad-sim-gym-relax-besökare (finns nog ingen närmare analys här). Svar, eller icke-svar, kan UPAB, Gator och parker eller Fritidsnämnden ge.

 3. Exstuderande

  Under min studietid i Umeå brukade jag och min kompis ha som vana att besöka Umeås fina simhall varje söndag. Efter kanske en våt veckoslut, var simhallen det bästa tänkbara stället att känna sig som nyfödd efter några våta besök i bassängen varvat med bastu. Och sen avkoppling i fina titanic-stilddäckstolar i skuggan av stora tropiska växter. Förstås också fika eller annat uppfriskande i det intilliggande caféet.

  Bevara det arkitektoniskt mycket fin simhall även i fortsättningen.

  • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

   Tack för fin beskrivning av Umeå simhall och miljön där, kan bara hålla med – mycket! Träffade igår en simkompis och han nämnde om en f d badpersonal på simhallen som önskade mer grönt i nya badet, där det annars är så kalt och grått. Samma sa en annan simvän, äldre dam, och jag svarade med att i IKSU:s simhall finns stora blomkrukor med grönt. Så besök där nästa vid nästa besök i Umeå. Hoppas din kommentar kan leta sig fram till kommunansvariga i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.