Bingo för SimGympaHus i Umeå! Ger SM-vecka sommar och ekonomi för Umeå. Och Mer Sport.

VK/Folkbladet idag om kombination av ett Gymnastikens Hus och fotbollshall på Nolia.

Två flugor i en smäll?

SPORT Gymnastikens hus i den nuvarande fotbollshallen på Nolia och en helt ny fotbollshall på gräsytan bakom friidrottshallen. Det är en av flera lösningar som har diskuterats. —– Fyra andra alternativ som har diskuterats är att bygga Gymnastikens hus vid Dragonskolan, Midgårdskolan, Hedlundaskolan eller på Mariehem i samarbete med Balticgruppen. —–Stefan Hildingsson, chef på Umeå Fritid, berättar att man just nu är i ett utredningsskede och vill inte stänga några dörrar.

– Alla dörrar är öppna i nuläget. Samtidigt finns Nolia AB som vi måste synkronisera med tillsammans med andra parter. När vi jobbar med utredningar är alla alternativ öppna, säger han.

Tidigare jag jag föreslagit en annan ”dörr att öppna”, kombination av gympahall med simhall i ett SimGympaHus. Och på campus bakom/ihop med IKSU Sportcenter fås synergieffekter och ”tre flugor i en smäll”, 50:a + gympahus + IKSU-hallarna. Ja, t o m en fjärde ”fluga” om ett Sporthotell kopplas ihop där.

Nanna Sportesplanad 1

Som ger den femte flugan (= Bingo) i en SM-godkänd 50-meterbassäng då gymnastikhallen med flexibla väggar ger publikutrymme med tillfälliga läktare som Svenska simförbundet kan godkänna. I ovan illustration flyttas äventyrsbadet bort (kan avstås ifrån då Holmsund har Auarena och sommartid finns Umelagun) och gymnastiken får plats intill simhallen. Då ges en utemiljö fram till Sporthotellet, behövligt både för simning och gymnastik.

Med näringslivssamarbete genom hotellet skapas än bättre ekonomi och pengar för Umeå Mer Sport. Och om näringsliv får köpa Nannabadbyggnaden för omgörning till annat som passar city bättre än idrott, gynnas kommunekonomin än mer, något alla andra verksamheter i Umeå kommun då tjänar på. Den sjätte ”flugan”!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.