Grattis DEMOKRATIN i Umeå! Nu finns chans att reformera medborgarinflytandet i vår stad.

Ibland (eller ofta faktiskt, se på nytänkare och konstnärer) är minoriteter klokare än majoriteter, i detta fall om medborgarförslagsbeslut på återremiss enligt beslut idag i Umeå kommunfullmäktige. Klokare var AP, C, FI, MP, SD och V som tillsammans yrkade på återremiss, 22 röster, mer än 1/3, så att majoriteten med S, M, FP och KD ”förlorade” denna gång. Så här kan man nu läsa på vk.se av VK:s Allan Fjällström

Fullmäktige är beredd att ta beslut. Efter votering begärs framgår det att det blir återremiss. 43 röstade för KS förslag medan 22 röstade för återremiss. Återremissyrkandet går igenom eftersom det är mer än 1/3 del som vill återremittera ärendet. Det finns två förslag på återremissyrkande. C förslag som stödjs av MP vinner majoritet vilket innebär att ärendet ska tittas på igen för att klargöra bland annat kostnader.

Intressant var beskedet att tjänstemännen ansåg medborgarförslagen skulle finnas kvar, men detta har vad jag vet inte redovisats i medierna eller på kommunens hemsida. Det visar i alla fall att man i byråkratin kanske stimuleras av umebornas idéer, kreativa uppslag och kritik mot nuvarande ordning i kommunens verkande för medborgarna. Tänk om politikerbeslut/planer i Umeå, igår, idag och i morgon därmed ges större chans för omrtänkande med dessa medborgarvänliga kommuntjänstemän.

Så därför

Grattis DEMOKRATIN i Umeå! Nu finns chans att reformera medborgarinflytandet i vår stad. Kan bli ett spännande 2015 och då ges chans för mitt medborgarförslag om att låta Vasaplansomgörningen gå ut på remiss till allmänheten, se tidigare blogg idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.