Nyårslöfte: Idébank i Umeå av kommun/näringsliv för 2015…? Fanns 1994 med belöning – vann 2 000 kr!

Efter räddat medborgarförslag genom återremiss i Umeå kommunfullmäktige strax före jul finns chans att tänka om och tänka nytt. Eller nygammalt med Idébanken i Umeå från 1994. Där var vi en del som deltog och fick belöning för idéer kommunledningen tyckte var ”vinnande”. Se reportage här nedan ur dåvarande personaltidningen Uman.

Där är vi 11 som fick politikens gillande och en tusenlapp för goda idéer kommunen såg möjliga att förverkliga. Jag vann för två och fick 2 000 kr (efter skatt, bruttosumman höjdes för att priset var deklarationspliktigt). Fick dessutom snyggt diplom som pryder vardagsrumsvägg hemma på Berghem.

Mina idéer? En var att prova nya fasta flexibla arbetstider och en annan var att ”integrera daghemmen med bostadsföretagen”. Vet ej om kommun provade arbetstidsidén, men på på Berghems barnstuga från 1966 (dags att planera för 50-årsjubileum 2016?) använde vi modellen med nöjdhet. Jag kontaktade Bostaden, HSB och Riksbyggen om dagisidén, men den var inte mogen då.

Kanske möjligt idag om ny Idébank med kommun och näringsliv ihop. Med en fd ordförande i För- och grundskolenämnden som 3:e kommunalråd i Margareta Rönngren-S (också förskollärare i förskola på 70/80-tal) och 1:a kommunalråd i Hans Lindberg-S med ordförandeskap i Gymnasienämnden bör det finnas känsla för utbildningsinnovationer. Eller 2:a kommunalrådet Anders Ågren-M som kom med medborgarförslaget. NYÅRSLÖFTE?

Idébank Umeå 1Idébank Umeå 2Idebank Puman diplom

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.