Umeås Bad Historia – Igår simönskan i vinnande idrottsläge. Idag ”bad” upplevelse i förlorande dyrt trafikläge. I morgon Framtidens Simning i Umeå!

1988 var jag med i Umeå Simsällskap och verkade för en 50-metersbassäng intill nuvarande simhall på Haga/Gammlia. Framlidna länsarkitekt Åke Lundberg tog fram en elegant modell i en 50:a-påbyggnad i form av en välvd byggnad liknande gamla Sporthallen i andra ändan av Gammlia idrottsområde.

Denna idé håller än idag och vore ett av de bästa alternativen för 50:an när Nannabadbygget går i graven pga trafikfarligheter och ohållbar ekonomi i ett centrum där näringsliv bättre utvecklar stan än kommunalt badhus/simhall, och som kan göra nytt, spännande och ekonomiskt vinnande då.

Nedan ”bilder” av verkligheten kommer under 2015 att komma ikapp en ”bad” politik för ett omtänkande (om barn och ekonomi och förnyelse). Så att till slut ”Umeås badpojke” Mattias Larsson, C-gruppledare får gehör för en folkomröstning och chanser ges för Framtidens Simning i Umeå med simkanal!VF 50-a uSS

Nanna enkät 4

Nanna enkät 2005 1

Nanna placering ej nöjd

Nanna badprospekt ävbadNanna upplevelse VK

BADUPPLEVELSE UTAN ATTRAKTIONSKRAFT/NYSKAPANDE SOM HIMLABADET NEDAN

Nanna Himlanadet collage 7

PARADISET I ÖVIK        HIMLABADET I SUNDSVALL            NANNABADRITNING I UMEÅ

Nanna ParadHimlaNanna

Nannabad dyrare 2

Nanna VK-ledare

Nanna folkomröstning

Umeås Bad historia...

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.