VM-simframgångar av kompisskap, ha roligt och socialt umgänge – se bilder vid sim-SM i Sundsvall. Framgångar än större med simkanal.

VM-simframgångar tack vare kompisskap, ha roligt och socialt umgänge, det framkom tydligt i TV-sändningar från sim-VM i Kazan i Ryssland. Glädjen var otvetydig och inte minst för överraskande bröstsimsguldet på 50 m av Jennie Johannsson och samma för silvret i damlagkappen 4×100 m medley.

Samma var jag med om vid besök på sim-SM i Sundsvall i början på juli, det är familjär stämning i sin bästa form där närheten kring tävlingsbassängen ger chans att möta de tävlande, även de bästa. Som visas i nedan bildcollage i bilden överst t h där en mamma fotar sin son tillsammans med Sarah Sjöström.

Nanna SM socialelit 2

Sociala umgänge mellan f d simmare syns i mittenraden t v med f d världsrekordhållaren på 50 m fjäril, Anna-Karin Kammerling, Sundsvall och expertkommentator i Sveriges Radio i möte med, troligen, gamla simmarvänner. Roligt med avkoppling verkar funktionären ha i plaskbassängen. Roligt hade ”Super-Sarah” själv med fina 25,07 på 50 m fjäril, bara 11/100 över VM-guldtiden, vilket visar att hon gick för fullt på SM:et, till publikens förtjusning.

Kul var det att få Sarahs autograf (och än värdefullare nu efter två guld och silver samt en bronsmedalj i VM).och på min simidéfolder där en flexibel  strömsimkanal om 120 m ”runt” – som klarar 50-m-sträckor – kan bli en innovation som utvecklar svensk simning än mer om sådan byggs i Sverige (allra helst i Umeå om det finns aktörer/politiker här som vill vara nytänkare). Se nedan min simkanalidé t v och t h den som finns i Finland sedan flera år.

Nanna simkanal UB Finland

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.