Umeälvens barnfarlighet! Staket i mitt medborgarförslag får stöd av krönikör Karlsson. Vad säger umepolitikerna?

Benny Karlssons krönika i VK idag 21/8, http://www.vk.se/plus/1511519/om-umealven-och-andra-lekplatser, handlar om Umeälven och inleds med ”DÖDSFÄLLAN VID VÄVEN” om risker för barn och att ett lågt staket behövs ”för småttingarnas skull”. Självklart är det så och har Umeå kommun tänkt sig bli trovärdig i att bli en Europas miljöhuvudstad vore åsidosättande av barnens riskmiljöer, särskilt centrum med farlig älv och farlig trafik, rena självmålet. Umeälvens farlighet och hinder mot att falla i, finns i mitt medborgarförlag från snart ett (!) år sedan. Men vad säger umepolitikerna? 

Förhoppningsvis ger BK:s krönika fart på barnsäkerhetstänkandet i stadshuset och det blir JA till förslaget från den 5 december 2014-kulturhuvudstadsåret, se nedan.

Nanna Umeälven BK

Nanna kajen räcke

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.