Barns säkerhet vid Väven + V-motion om räcken på kajen = Barnens bästa

Vänsterpartiet i Umeå har lagt en motion till Kommunfullmäktige om ”Barns säkerhet vid Väven” för att uppmärksamma riskerna särskilt för barn som genom Väven med parken intill och biblioteket lockas till kajen och närheten till Umeälven, med mål att få dit räcken.

Nanna kajen räcken

Samma föreslog jag i ett medborgarförslag (se längst ner här på bloggen) som efter över ett år avslogs. Även VK-krönikören Benny Karlsson har skrivit ”Dödsfällan vid Väven”, men inte fått någon öppen kommunreaktion.

Nanna Umeälven BK

Tredje gången gillt i opinionsbildning för barnens bästa i Umeå kan V-motionen bli då en fullmäktigemotion ger 65 ledamöter möjligheter att säga om man bryr sig om barns säkerhet nära älven vid Väven, och hur de politiska partierna tar ställning.

Nanna kajen V

adsNanna kajen räcke

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.