Värd UmU-pris och/eller VK-tårta för Universum och Professorn är Lennart Degerliden/Carlsson/studentkårsordf.!

I allt skrivande/bildande om UmU 50 år och universitetets betydelse för Umeå finns en umekänd doldis som är ”värd” UmU-pris eller i alla fall VK-uppmärkssamhet.

Det är Fp-politikern och VK-”bekantingen” Lennart Degerliden. Som Carlsson var han studentkårsordförande en tid på 1960-talet och låg bl a bakom Universums skapelse och studentdagiset Professorn i studentegenregi.

Nu har Universums växt och ska växa än mer och Professorn likafullt med Sveriges största campusförskola som byggs och här också fristående, personalkooperativ, se nedan.

Universum_professorn b

Vet ej om Lennart, som jag känner ända sedan lumpartid, dvs 50 år, är bjuden på UmU-50-årsfirandet i morgon på Universum.

I vilket fall, VK borde bjuda in honom till intervju för bl a om Universum och Professorn, det är bedrifter som inte bara är historia utan nutid samt inte minst framtid då både Universum och förskolan Professorn växer.

Extra stort värde att skapa dessa två byggnationer/verksamheter av Lennart  och de andra i studentkåren är att de var yngre då (25-årsåldern) än liknande kommersiella och offentliga entreprenörer är idag.

Så nog är denna Umeåbo idag med rötter i Burträsk (tror jag) värd ett UmU-pris liksom en VK-tårta…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.