RÄDDA Umeå simhall! Riv inte! Bilder (1970 – 2015 ). ”Det är väl inte rimligt att riva ett bra hus.” (Byggn. S-ordf.)

”Det är väl inte rimligt att riva ett bra hus.”

Så (enl. referat, vk.se) uttryckte sig S-ordföranden i Byggnadsnämnden, Mikael Berglund, den 15/6 vid Kommunfullmäktige i Umeå om ny detaljplan för bl a f d Astrabyggnaden på Mariehem med planer för ett Gymnastikens hus och större livmedelshall:

Mikael Berglund, S: – Gamla centrum räcker inte för att få till det här. Det ska både finnas lokaler och parkeringar. Fler kan nu ta sig till butiken utan att behöva ta bilen. Det är otrevligt att påstå att det finns något slags bedrägligt förfarande. Det är väl inte rimligt att riva ett bra hus. Jag ser gärna att fler skulle göra som Baltic och komma med förslag om samarbete. De tycker nog att vi har varit tuffa.

HOPPNINGSVIS KÄNNER BERGLUND SAMMA FÖR ”BRA SIM-HUS”= UMEÅ SIMHALL OCH INTE RIVER DET (OCH ÄNDRAR SIG OM GAMLA LASARETTETS ”BRA HUS” ?)

Och påverkas av nedan bilder från idag och igår för en medelålders Umeå simhall (45 år) som 1970 var Sveriges främsta och står sig för framtiden med utveckling, som simhall eller annat. Eller både/och, renovera för bad/simning – bygga ut med 50:a mot Gammliaskogen, förslag som arkitekten Åke E Lindqvist föreslog och det finns förberedda rör för utbyggnad. Så riv inte simhallen!

Nanna Umeå simhall nattNanna Umeå simhall avstNanna Umeå simhalll inneNanna Umeå simhall inne 2OCH SE LIKA TJUSIG SIMHALL 1970 (SV/V) OCH IDAG 2015 (FÄRG) – SÅ RIV INTE!!Nanna Umeå simhall nyNanna simhall 70-15 bNanna Umeå simhall

HÄR FRÅN MAJ I ÅR, UMESTÄNKET, UMEÅ SS:S ANRIKA TÄVLING I DECENNIER

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.