Skidhall av Umeå simhall? Idealiskt mellan Gammliaspåren och rullskidbana i I-20-skogen. Idé för fd fritidsnämndsordföranden Lena Sandlin, nu Skidalliansens ordf.!

Idag i VK (och Folkbladet) http://www.vk.se/plus/1556469/ny-foslag-pa-plats-for-rullskidbanan (se nedan) berättas om rullskidbana på Ersmarksberget, dvs i I 20-skogen där ett klassiskt milspår är känt för många. Fd fritidsnämndsordföranden Lena Sandlin tar över ordförandeskapet i Skidalliansen efter en annan S-kollega, fd skolstyrelsens ordförande och nu byggnadsnämndens dito, Mikael Berglund.

Sandlin vill som Berglund (och även ordf. dessförinnan C-politikern, tillika riksdagsman i flera år, Åke Sandström, Pengsjö/Vännäs värna Gammlia för framtida skid-SM och möjliga världscuptävlingar. Men då måste grusplanen räddas från bostadsplanerna liksom Umeå simhall och marken intill, allt behövs för dessa viktiga vid-sidan-om-spåren-ytorna.

Nanna SM skidor ill

Detta innebär att nu kan LS och MB med stöd av erfarenheterna ÅS hade vid skid-SM och SM-veckan januari 2014 tillsammans verka för simhallsräddning som jag skrev om i förra bloggen, i går. Och med rullskidbanan i I 20-skogen och Gammliaspåren ligger Umeå simhall mittemellan och kan bli en SKIDHALL för omklädning, dusch, bastu, mm, gym (särskilda maskiner för skidåkare kanske finns), cafeteria, mm och bli en samlingspunkt för skidaktiviteter nära centrum. Nydala rymmer då mer motions- och unga åkare med ”snällare” skidspår.

Nytt förslag på plats för rullskidbanan

http://www.vk.se/plus/1556469/ny-foslag-pa-plats-for-rullskidbanan

VINTERSPORT Umeås nya rullskidbana kan komma att hamna på Ersmarksberget. Undersökningar pågår för att se om området passar till en sådan bana.

Det tidigare förslagna området Nydala bedöms i nuläget vara för flackt.
– Man vill hitta ett mer kuperat alternativ, säger Mikael Berglund, avgående ordförande för Umeå skidallians.

Under årsmötet valdes också en ny ordförande. Det är Lena Sandlin som tar över ordförandeklubban efter Berglund.
– Jag har varit fritidsnämndens ordförande tidigare och har varit med och byggt upp elitskidcentrum via universitetet så det känns som att plocka upp en boll jag redan har i luften, säger Lena Sandlin.

Hon ser fram emot sitt nya uppdrag.
– Just skidsporten i Umeå är i framkant, säger Sandlin.

Vad hoppas du kunna genomföra under din tid som ordförande?

– Framförallt så handlar det om att rullskidbanan blir verklighet och jag vill även jobba för ett konstsnöspår i gammliaskogen, säger Lena Sandlin.

När det gäller tävlingar hoppas hon på både nationella och internationella sådana. Under sommaren sökte Umeå skidallians om att få arrangera världscuptävlingar 2017 och 2019, men tävlingarna gick istället till Ulricehamn.
– Det kommer ju fler arrangemang, vi har verkligen inte gett upp utan jobbar vidare, säger Umeå skidallians nya ordförande.

Emma Klöfver 
[email protected]

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.