P-anik i centrum om parkering; Upab-subvention och gratis P i M-motion gör badbesökare utan P-platser. Omgör till vuxenbad med färre bilar. Bygg för simsporter i idrottsläge!

P-anik i Umeås centrumplaner/utveckling känns det som när UPAB, parkeringsaktiebolaget vill subventionera P-husplatser på badbygget för Söderslättskunder (VK /blogg 3/3).

P-anik också hos Moderaterna med motion om gratis P i centrum på lördagar för att locka bil-handlande till stan och även här bakgrund med att Ikea-Avion-området tar köpare.

P-anik får även bad/sim/gym-besökare, riskerar bli utan bil-P och badbyggets ekonomi blir ohållbar. Omgörning till vuxenbad ger färre bilar + bad/simning i idrottsläge bättre ekonomi.

Nanna M-motion P centrum

Den 22/2 lade Moderaternas gruppledaren Anders Ågren en motion till kommunfullmäktige om gratis P i Umeå centrum på lördagar. Då blir det än fortare slut P för badfamiljer i bil till Nannabad. Redan nu är det FULLT vid lunchtid vardagar som lördagar, se P-husskylten. Söderslätts handelsområde med både ”Ikea- och Avion”-trafik till stan + bilgäster på hotell Mimer och nya citylockelser fyller de 200 P som tillkommer här.

Nanna P-fullt

 

2 kommentarer

  1. Magnus

    Det är helt obegripligt att förstå vad du skriver! Lär dig sätta rubriker till dina inlägg så kanske någon blir intresserad. Nu framstår du som helt sinnesförvirrad…

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Förstår inte vad du menar. Mina rubriker speglar innehållet i bloggen, därav koncis beskrivning likt en mikroblogg eller twitter med begränsat antal tecken. Av döma av läsare som har ökat med tiden, verkar rubriken locka folk att läsa. Har även mött s k makthavare i Umeå kommun som följer min blogg liksom media också gör har jag fått höra. Och undrar någon vad som är oklart är det bara att fråga, så får jag förklara och, kanske, förtydliga om så behövs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.