Nalledisco på dagis. Nallens dag på Professorn Campus! Då blir en glad…

Nallens dag på Professorn Campus!

Idag firade vi på Professorn Campus nallens dag (eller ”internationella nalledagen”) genom att komma till förskolan i pyjamas med sina favoritgosedjur! På förmiddagen hade vi också ett nalledisco där hela förskolans barn lyssnade på musik, dansade och hade kul med sina gosedjur och alla pedagoger! (Var torsdag 27/10, min anm.)

Professorn nalldisco

Ovan bild med rubrik och bildtext hittade jag på hemsidan (http://www.professorn.nu/nallens-dag-pa-professorn-campus/) på nystartade (april i år) förskolan Professorn Campus med åtta avdelningar i två plan (4+4) placerade runt ett stort innetorg (Umeås största på ett dagis). Då blir en glad… dvs jag själv som ”uppfunnit” planlösningen med avdelningar och innetorg så här.

När innetorgets ytor inte används på detta sätt är de till för frukost, lunch och mellanmål (se borden i bakgrunden), vilket ger flexiblare arbetssätt och mångsidigare användning av torgrummet och avdelningsrummen. Som man visar här och säkert blir mer av framöver..

Campusdagis torg 2 b 2

Man kan kalla utformningen för en social innovation av förskoleytorna och väl värda att få efterföljare för kommande dagisbyggen i Umeå och annorstädes. Intressenter och förskoleaktörer är välkomna att höra av sig, t ex Umeå kommun…. Så här inbjudande ser det utifrån – två våningar och med ljusinsläpp till innetorget.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.