FULLT i P-hus hot mot centrUmeå? Mer för vuxna gynnar citykommers! Lämpligt för debatt på Umeågalan.

Skylten FULLT på P-husen Parketten vid Storgatan/Plaza och Nanna vid Västra Kyrkogatan kan man då och då se redan kring lunchtid. Däremot har det nya P-huset Navet i badbygget vid ÖK haft fåtal bilar som på bilden överst t h med 199 lediga (av drygt 210) medan Nannas c:a 500 hade bara 79 lediga kl 12.30 den 25/9 i år. MEN…

Nanna P-hus fullt b

SE från i måndags 7/11 kl 13, FULLT på Navet och 72 lediga på Nanna. 1,5 tim tidigare var det 117, så troligen än mer upptaget därefter, kanske t o m FULLT.

Detta kan bli hot mot ”centrUmeå”, fler bad- och simbilar så minskas för bilbesökskommers i centrum. Dessa orostecken för centrums framtid kan vara lämpligt att diskutera idag/ikväll på Umeågalan när näringslivsfolk möts och en hel del umepolitiker vilka ”ställt till det” med att förlägga här ett så bilalstrande besöksmål, badhus/simhall för föreningar + äventyrsbadbygge med många familjebilar och skjutsande.

Men en bra lösning för fler P-platser för vuxna och gynna citykommers samt minska hot mot ”centUmeå” är att bygga nytt för bad/simning i friluftsläge och göra om på kv Nanna till mer för vuxna som då säkrare finner P-platser på Nanna och Navet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.