Statsministern fick brev om valfrihet i tider på dagis för äldresyskon. Ja!?

Det gick att få mitt brev till statsminister Stefan Löfven vid allmänhetens möte på Fika i Väven på fredagseftermiddagen. Brevet visades på gårdagens blogg  om att ge förskoleföräldrar valfrihet i tider på dagis för äldresyskon till nytt barn i familjen.

Stockholms stad har så nu medan de flesta  kommuner, även Umeå, har 15 timmar i veckan, dvs inte mer än de minst 3 tim/dag skollagen säger trots att detta går om föräldrar står på sig och hävdar att syskonet behöver mer (vet själv syskon som haft heltid).

Här bilder från Fika-träffen med statsministern och fullsatt ”fikarum”. I mitten Löfvén framför mottot ”Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas”. Och utveckla är att säga ja till mitt förslag om föräldravalfrihet i tider, avveckla är att begränsa som idag (utom Stockholm).

Stefan Löfven Fika syskon b

Efter anförandet som fick många applåder av, säkert, en trogen S-publik var det strid ström att bli fotad med partiledaren/statsministern. Jag fick inte ge brevet direkt det var vakternas direktiv, men en vänlig sekreterare tog emot det så det når fram. Och med ett Ja snart?

PÅ MIN ÖNSKAN ENLIGT FÖLJANDE:

Hoppas du tar dig tid och finner

att det ska vara jämlika förutsättningar i barnomsorgen, här dagis och fritids, i hela Sverige, att Stockholm då står modell för föräldrars valfrihet i tider i förskolan och fritidshemmen för sina barn och oavsett familje- och syskonvillkor eftersom alla barn ska räknas lika värda (även i tider i barnomsorgen).

Mvh/

Urban Bengtson, Umeå,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.