Ouppnåeligt 200 000-mål för Umeå enl. riks-prognos. Umepolitiker, tänk och gör om – timeout – nya planer!

Umeå kommuns befolkningmål-vision om 200 000 invånare år 2050 är ouppnåeligt!

Det inses nu av en artikel i Folkbladet idag 21/1 skriver om. Se nedan om en ”riks”-prognos från långtidsutredningen 2015:

”Vår bedömning är dock att Umeå inte kommer att växa i den takt som de lokala politikerna hoppas” säger en expert på WSP Analys och Strategi. Umeå beräknas nå 141 000 år 2040. Och 59 000 på tio år, 5 900 i genomsnitt per år (idag drygt 1000 de senast decennierna) kan väl ingen Umeåpolitiker se som möjligt (?)!

Så umepolitiken bör snarast, gärna i samband med det omtag som nu görs för investeringar och budget, tänka och göra om, t ex en timeout i all planering, särskilt för bostäder så kanske en del fritids- och grönområden rädddas från förtätning. Mer kommentarer senare…

Nanna VF Umeå 200000 b

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.