Skid&Lek-land av simhallen: inne + ute på taket – ger SM-vecka vinter och Umeå nya turistattraktioner!

SKIDOR ÄR POPUÄRT – I LÖRDAGS SÅGS PÄRLBAND AV ÅKANDE I MARIEHEMSDALEN I UMEÅ OCH MÅNGA PÅ BRÄNTBERGET. PÅ ANDRA SIDAN STADSLIDEN FINNS PLATS FÖR NYA IDÉER/INNOVATIONER FÖR SKIDÅKANDE + LEK = SKID&LEK-LAND!  Se nedan:

Bad- och simland var Umeå simhall 1970 – med landytor för motion + lek = leklandNanna Umeå simhall 1970

och NU idé om ”skid-land” av simhallshuset vid sportplaner och intill Gammliaskogen; med skidbacke + spår på taket! En lagom sluttning på två kvartsdelar av taket med olika backar ner, byggd brantare och långsluttande för pulkåkning + vallatestbana för längdskidor.

Nanna skidbacke simha

Och se t h, intet nytt under solen, umekände och världsberömda arkitekten Ralph Erskines takbackeritade hotell Borgafjäll. Överst t v från Köpenhamn med svängd skidbacke på taket till ett sopvärmeverk och därunder planer i Kazachstan med hotell och stor skidbacke.

OCH GER SKID-SM FÖR SM-VECKA VINTER MED VALLABYN INTILL ”SKIDSIMHALLEN”.Nanna skid-o-lekl-simh b

HÄR SKIDBACKENS UNDERTAK I RUMMETS 1600 KVM, LEKLAND MED RUTSCHKANOR NER PÅ SKUMGUMMI I BASSÄNGBOTTEN, KLÄTTERVÄGG UPP…! HELA FAMILJEN FÅR AKTIVITETER INNE/UTE, SKIDUNGDOMAR JOBB MED BARN, CAFETERIA, MM, SOM…

GER UMEÅ NYA TURISTATTRAKTIONER!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.