Kommunfullmäktige i Umeå idag se: Idrott göms/glöms? i Umeåplaner, ej i strategisk plan, ej i SM-vecka vinter.. som kommunen inte ens vill söka?

Det ser ut som om Umeåpolitiken verkar gömma, eller kanske glömma, bort idrott i framtidsplaner för kommun och invånare . I nyss antagna

”Strategisk plan 2016–2028” för Umeå – med inledning enl. nedan – finns inte orden idrott eller sport med, däremot kultur och näringsliv ett 10-tal gånger.

Den strategiska planen tar sikte på den kommande tolvårsperioden. Giltigheten ska prövas minst en gång per mandatperiod. Syftet med planen är att kommunen, och gärna andra organisationer, samarbetar med en gemensam strategi och med långsiktighet för att nå målet: Umeås utveckling och tillväxt ska ske med social, ekologisk, ekonomisk och kulturell hållbarhet med visionen om 200 000 medborgare år 2050.

Och i morgon är sista anm. dagen för SM-vecka vinter 2019 och 2020 utan att Umeå kommun sökt igen (hade 2014) av döma av protokoll från Fritidsnämnden.

Kanske har man gett upp pga bostadsplanerna på kringytorna som behövdes vid SM-veckan 2014 för SM på längdskidor i Gammliaskogen och Skid-stadion på fotbollsplanen och läktarna. Uppgifter jag fått från ”fritidshåll” är uppgivenhet pga av kommunalt ointresse på högre nivå och minskning av idrottsområdet norr om fotbollsplanen med bostadsplaner.

Nanna Gammlia skidstad 2

DÄRFÖR KF-LEDAMÖTER I UMEÅ (ni möts idag) inspireras av ovan bildcollage, uppe fr v Skidalliansens ordförande vid SM-veckan vinter i Umeå och välbekante Åke Sandström, Pengsjö/Vännäs i insändare i fjol om ”Låt Umeå vara skidstad” (och handlar om att rädda idrottsområde på Gammlia). Sedan om bostadsplanerna som behöver omprövas för ett SM.

I mitten om folkfesten vid Skidstadion-fotbollsarenan, t v Stadsliden där SM-spåren går och t h Göteborgs skidhall. Nederst skidbacke för vallatest vid 2014-SM och t h Umeå simhall sommartid, värd att utvecklas – inte rivas. Allt viktigt för Umeås idrottsframtid och värt att ingå i skrivningar för idrottens betydelse i Umeås strategiska plan 2016-2028!

OCH SM-VECKA VINTER, SÅ DAGENS UMEÅ-SKIDELIT FÅR VISA SIG PÅ HEMMAPLAN.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.