250 000 kr till Umeåsonen/Jalles-löparen Bertil Blues Johansson i ”Smartare än en 5:e-klassare” – GRATTIS!

Umeåsonen Bertil ”Blues” Johansson – med rötter i Degersjö (vid Bjensjön) och i många år trogen Jalleslöpare, korsordsmakare till yrket och Stockholmare-  vann en kvarts miljon kr, 250 000, i lördagens (6/5) TV-program ”Smartare än en 5:e-klassare”.

Allmänbildad genom ”korsorderiet” och som samhällskunskapslärare klarade han fråga efter fråga, men började lite trevande kring nordiska nationaldagar, snubblade först lite på en mattefråga och lutade sig mot de deltagande 5:e-klasseleverna vid något tillfälle.

”Miljon”-frågan i geografi om huvudstaden i Lichtenstein syntes han vara stensäker på med ett brett leende, se bild här (ur SVT-sändningen), och kunde jublande glad ta emot både kram och 250 000-kr-checken av programledaren Lasse Kronér. Vaduz heter staden.

Bertil Blues 250 000 b

Fint beröm fick Bertil Blues i nedan bloggutdrag av Enn Kokk (välkänd rådgivare inom socialdemokratin) och det är bara att hålla med om ett stort GRATTIS.

Därunder resultat från Västerbottenstävling 2011 med en 2:a-plats. På maraton har det också gått bra, berättade för svenska folket om bästatiden 2.52.44, då tävlandes för IKSU.

Återkommande har han varit Jalles TC-löpare – bl a lockad av mig efter att vi mötts kutande på Gammlia – så därmed har Bertil även hunnit med i Vindelälvsloppet för klubben.

Enn KokkGrattis, Bertil Blues Johansson!

6 maj 2017 22:14 | MediaUr dagboken | 2 kommentarer

I dag klarade en tävlande i TVs ”Smartare än en femteklassare” den allra högsta nivån i den här tävlingen och vann 250.000 kronor. Den som lyckades med det här mycket ovanliga var Bertil Blues Johansson – han heter faktiskt också Blues.

Bertil är korsordskonstruktör, vilket bör ha varit till hjälp i den här breda och oförutsägbara frågetävlingen. Hans kryss publiceras regelbundet i Aftonbladet och i tidningens separat sålda bilaga ”Aftonbladet Kryss & Quiz”.

—-

RESULTATLISTA VISKATERRÄNGEN 2011

… Molander. Fredrika IK. 26:49. 2 Bertil. Blues Johansson Jalles TC. 27:28. 3 Robert.

PS 1 Bertil är inte obekant i frågesportsammanhang i TV, Så här stod det på Jalleshemsidan för fem år sedan:

Bertil Blues – den som vet mest

2012-01-11 

Vår utflyttade Jallesmedlem och marathonlöpare Bertil ”Blues” Johansson vann måndagens ”Vem vet mest” i SVT. I fredagsfinalen blev Bertil tvåa! Det är inte första gången som Bertil visar upp sitt vetande. Han medverkade även tidigare i Jepardy med Magnus Härenstam.

PS 2 På Kajen i Umeå, innan ”Staden mellan broarna”, lades grund för en del av Bertils kunskapskarriär och är en historia för sig.. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.