Umeå superkommun bl a för kulturen. Idrott nästa i ”supersatsning”? Lär av Idrottshögskolan med forskardag 5/5.

Umeå kommun fick utmärkelsen ”superkommun” korad av Dagens Samhälle, tidskrift för Sveriges Kommuner och Landsting, där kriterier för kultur hade ökad betydelse och kan ha avgjort till Umeås fördel. Nästa år kanske idrott får större uppmärksamhet.

Då gäller det för kommunen att prioritera extra i sportsatsningar, t ex hindra att del av Gammlia idrottsområde (grusplan/simhallstomt byggs bort av bostäder, simhallsbyggnaden räddas från rivning och utvecklas för andra idrotter, fixa fotbollshallsplatsen, planera för SM-ute-50:a på Nydala och andra idéer + uppslag från föreningar, utövare och allmänhet.

Samt vända sig till Idrottshögskolan vid Umeå universitet där spännande forskning vid UmU presenterades under en dag för en vecka sedan och där Tromsö universitet i norra Norge, som deltog, är värd att lära av med idrottsinnovation kopplad till forskandet. Nedan är från dagen, där jag deltog och återkommer i kommande bloggar med nya idrottslärdomar.

Idrottshögskolans dag samlade många deltagare

[2017-05-08] Idrottshögskolans dag arrangerades fredag 5 maj och samlade många åhörare med intresse för idrott.

Tor Söderström, Föreståndare för Idrottshögskolan, hälsar välkommen till Idrottshögskolans dag. 

24 forskare presenterade under dagen populärvetenskapligt de senaste forskningsrönen inom idrottsområdet. Konferensen genomförs vartannat år och syftar till att inspirera, ge kunskap och skapa kontakter mellan akademin och idrotten.

– Idrottshögskolans dag blev en mycket lyckad dag med över 170 deltagare och många intressanta föreläsningar. Dagen visade verkligen på bredden av den idrottsforskning som bedrivs på Umeå universitet vilket var huvudmålsättningen med dagen, säger Pernilla Eriksson, biträdande föreståndare för Idrottshögskolan.

Några av deltagarna Idrottshögskolans dag 2017 

Redaktör: Anna-Karin Eriksson

Adress till nyheten:
http://www.umu.se/nyhet//.cid282337

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.