CUPOOLEN – Umeås nya landmärke och turistlockelse i centrum-Navet..?

Nanna Kupoolen 1

Ovan är en montagebild av tre enstaka bilder av bad-sim- och P-husbygget på kv Nanna fotat från Hotell Mimer (där jag gått i realskola på 1950-talet och haft gymnastik i gamla gymnastikhuset intill och idrott på det som var grusplan och P-yta förut). Noterbart är att P-huset (borterst) är högre men ovanpå 50-m-bassängen finns inget mer.

Så mitt i alla nya byggnationer i city som vill nyttja höjden för attraktion och lönsamhet blev det en låghusvariant här. Så därför är här nedan en spektakulär idé som ger högre hus med spännande innehåll. Och av privata aktörer möjlighet till kommers och besöksmål där formen, en kupol, en halvsfär, ger fyrkantigheten en rundad dimension, även med namnet:

CUPOOLEN, en omvandling i Umeå city med förvandling av ett bad- och simhusbygge främst för barn, ungdom och idrotter

– till mer av vuxen-spa-attraktion bättre passande där och en glasad färgrik kupol som fylls med varierande pooler, trädgårdar vilket ger en inne-friluftsmiljö för rörelse och avkoppling + sikt upp i rymden med solljus, regnsmatter, hagelskurar och snöflingor, etc.. natur och himmel ger året om, i verkligheten och dator”simuleringar” (med film, reklam, etc) –

Nanna Kupoolen 5 b

så att det blir Umeås nya landmärke och unik turistlockelse i centrum-Navet i stan (och simsporterna får flexibel arena av SM-status i Nydala idrotts- och friluftsområde..)!!

ELLER FYLLS CUPOOLEN MED HELT ANNAT OCH NYDALA FÅR ”BAD/S(I)M-LAND”….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.