Fyrkantigt badbygge med inträngdhet – emot politikkrav – byggnadsnämnd ändå godkänt – och fortsätter med… KF-ledamöter, besök idag i pauser!

I helgen hölls första simtävlingen i 50-m-bassängen i Umeå, Öppna Norrländska Mästerskapen. Bilder i lördags på ÖNM:et visar den city-olämpliga placeringen estetiskt och praktiskt. Där syns hur sikten ut är mot traifk, trafik, hus, hus och väggar samt insikt in utifrån, allt störande och instängt ger känsla av inträngdhet. Dubbelklicka och se närmare.

Nanna fyrkantigt instängt

Olusten för miljön utsides förstärks av fyrkantigheten som för de fyrkantiga byggnaderna i föregående blogg nu byggts och planeras i Umeå. Men i privata aktörers förslag för Bad på kv. Nanna fanns mer tilltalande utformning (nedan t h) än de platta fyrkantshuset idag.

Nanna fyrkantigt Lerstenen

Så Byggnadsnämnden i kommunen har inte levt upp till vad badprospektet angav om estetiska kvaliteter och fortsätter ändå med fyrkantigt godkännande på andra ställen. Kommunfullmäktigeledamöter idag 29/5 vid möte, besök kv Nanna i pauser och se!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.