Barnmiljörisker i nya ”sportparken” i Umeå inklämd bland bilar. Outredda? Bygg sport på grusplan/simhallstomt!

Tidigare kritik 

(i kommunfullmäktige från flera politiska partier för ett år sedan,se http://www.vk.se/plus/1800509/kraftig-kritik-mot-den-nya-sportparken)

mot ”sportparken” vid gamla sporthallen och innebandyhallen som Umeå Energi beslöt om, var tydligen verkningslös då denna nu är på väg att byggas och som visas på vk.se nu, http://www.vk.se/plus/2061224/nu-tar-energiparken-form, med nedan illustration av det kommunala bolaget Umeå Energi AB.

Genast syns att ”sportparken” är inklämd mellan P-platser dit bilar kör till/från. Avgaser, buller och trafikrisken är uppenbara. Riskerna blir än värre om bollar hamnar utanför parkområdet och barn/ungdomar/vuxna ska hämta dessa. Särskilt vid arrangemang.

Nanna sportpark

Frågorna är då: Är dessa risker, särskilt för unga, utredda som vid planering av en kommunal nämnd, t ex Fritidsnämnden eller För- och grundskolenämnden? Och har dessa fått yttra sig här? Hur Umeå Energi som kommunalt bolag bedömt risker? Eller är detta outrett? Något för Umeås medier att granska…

Förlorad bilparkering ska ersättas ”tillfälligt”? norr om fotbollsplanen/tidigare Gammliavallen, 100 st. Så bilåkande besökande får längre till innebandy- och basketmatcher som ofta samlar många besökare!

Och med bilåkare till ”sportparken”då förloras än mer parkering….

Nog är det väl bättre om en sportpark hamnar på grusplanen, bättre skyddad från biltrafik och P-platserna är kvar vid sporthallarna!? Blir det bostäder på resterande grusplan och simhallstomten, gynnas då boendes barn/ungdomar mer, och är säkrare.

MEN BÄST ÄR ATT BOSTADSPLANER AVBRYTS OCH GRUSPLAN/SIMHALLSTOMT FÅR FÖRNYAD IDROTTSSATSNING MED STORA YTOR OCH NYA HALLAR (för nya sporter?)!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.